mm_covers_005

Ultimul interviu al lui Marilyn Monroe

Acesta este ultimul interviu pe care Marylin l-a acordat în iulie 1962 și care a fost publicat chiar cu 2 zile înainte de moartea ei. Reporterul revistei Life a stat cu Marilyn 8 ore, timp în care s-a vorbit despre faimă și despre așteptările oamenilor de la o celebritate.

În timpul interviului Marilyn a apărut incredibil de conștientă de faptul că era tratată ca un bibelou frumos și strălucitor, dar despre care nu s-a vorbit niciodată ca despre o ființă sensibilă, inteligentă, cu potențial mult mai mare decât rolul ce i s-a atribuit de către societate și mai ales de către industria show-business-ului.

Reporterul precizează că singurul subiect care o înveselea pe Marilyn era cel al fanilor și cum se simțea ea știind că munca ei era apreciată de cei care îi privesc filmele. În rest, spune despre ea că a trecut printr-un carusel al emoțiilor și părea cu adevărat tulburată și tristă.

*aceasta este coperta revistei LIFE din 3 august: ”Marilyn Monroe pours her heart out”

Simt în vocea ei că interviul a fost mai mult o eliberare de toate frustrările pe care le-a ținut ascunse. În anul morții, Marilyn suferea de depresie, fusese concediată de la ultimul film (Something’s got to give) și se refăcea după un divorț, probleme de sănătate legate de infertilitate, dependența de pastile și alcool și lipsa de respect a studiourilor de film cu privire la imaginea și la intimitatea ei.

Printre altele, interviul este una dintre rarele ocazii în care vocea ei este cea reală, fără să fie ușor tremurândă și senzuală, așa cum era în filmele și aparițiile media ale vremii. E foarte înduioșător să auzi cum râde cu poftă în stilul ei caracteristic și cum cade pe gânduri în afara unui rol de film…


  5 Comentarii

 1. claudia chiru   •  

  :) Nu-mi gasesc cuvintele, Ruxandra. Mi-a placut mult, felicitari!

  • Claudia   •     Author

   Imi place si Ruxandra, dar prefer Claudia :))) Ma bucur ca ti-a placut!

 2. claudia chiru   •  

  Scuza-ma! Ai acelasi design de blog cu Ruxandra Predescu si m-a derutat putin. Deci:

  Claudia, mi-a placut mult materialul tau. :)

 3. Claudia   •     Author

  haha, tocmai de dimineata vazusem un comentariu de-al tau la Ruxa, mi-am dat seama de unde a venit confuzia.

  Mai urmeaza articole despre Marilyn saptamana asta, te astept cu drag :)

 4. Pingback: Gânduri în dezordine » Blog Archive După 50 de ani, Marilyn - Claudia Tocila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *