040_F2001087Marilyn-Monroe-Posters.jpg

Săptămâna mea cu Marilyn

Sunt fascinată de Marilyn Monroe de pe vremea liceului. Era în viața mea de mult, de când mă știu. E greu să spui că n-ai auzit niciodată de ea sau că nu asociezi numele cu o blondă fermecătoare. Nu văzusem niciodată un film de-al ei, dar eram de acord cu întreaga lume că era excepțional de frumoasă. Cam atât. Nici că ar fi fost talentată, nici prea specială în afară de felul în care arăta: înconjurată de strălucire, fotografi, cu un zâmbet perfect.

Într-o zi am zăbovit asupra unei poze cu ea mai mult decât de obicei. Mi-a atras atenția privirea ei distantă, preocupată, chiar tristă și m-a intrigat. Am început să citesc mai multe despre ea și m-am trezit într-o horă de informații contradictorii, dar absolut seducătoare.

040_F2001087~Marilyn-Monroe-Posters

I-am văzut de atunci toate filmele, am citit două biografii și am văzut mai multe documentare. Așa fac eu – când simt pe cineva cu stofă de role-model devin o femeie obsedată și ”devorez” orice informație, fotografie, document care mă ajută să-mi completez imaginea acelui model Smile

Citind despre ea, am dărâmat pe rând toate preconcepțiile create în jurul ei, atașându-mă și empatizând cu fragila și seducătoarea femeie care se dedubla din Norma Jean în Marilyn Monroe chiar impotriva minții ei chinuite de nesiguranță, haos emoțional și nevoie de afecțiune. Marilyn era mai mult decât actrița sexy și femeia de o frumusețe răpitoare: era complexă, mult mai mult decât imaginea pe care Hollywood-ul i-a fabricat-o, aducându-i atât faima cât și distrugerea.

La 50 de ani după dispariția ei, Marilyn este la fel de prezentă ca în vremurile bune: curg biografii, albume de imagini, interviuri, obiecte ce i-au aparținut, iar din când în când apare și câte un film. Nu cu ea, ci despre ea. Până acum absolut toate m-au dezamăgit. Ca o batjocură asupra spiritului ei sensibil, ca o parodie a emoțiilor – era fie exagerat de senzuală, fie mult prea defectă.

Pe 23 noiembrie va avea loc premiera filmului My Week with Marilyn, în care Michelle Williams, văduva lui Heat Ledger, a primit provocarea de a deveni Marilyn. Ochii tuturor s-au îndreptat brusc către ea, la fel cum, odinioară, se îndreptau asupra celei pe care o înfățișează în film și a simțit aceeași presiune înnebunitoare care o măcina pe celebra blondă.

Vă las cu trailerul,  mâine vă aștept cu ultimul interviu pe care Marilyn l-a acordat înainte de moartea ei și care a fost publicat cu 2 zile înainte de tragedie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *