AMR 1 săptămână până Crăciun
Acesta este ultimul weekend în care vă mai puteţi pregăti cu cadouri pentru cei dragi şi, de multe ori, este aproape imposibil să mergi la sigur, într-un loc în care să poţi lua de toate pentru toţi.
De aceea, târgurile de Crăciun sunt o idee bună şi scopul lor este să-i scoată din încurcătură pe aceia dintre voi care nu au avut timp sau chiar inspiraţia necesare pentru cadouri.
Sunt deja câţiva ani buni de când plec spre Bacău cu două bagaje: unul al meu şi unul al lor, al celor de acasă, cu cadourile lor împachetate frumos în hârtie cu imagini de sezon. Nu de fiecare dată am reuşit să le iau din timp, deşi îmi propun de fiecare dată să fac o listă, s-o verific de două ori… Se întâmplă destul de des să rămân în pană de idei, mai ales pe la bărbaţii din familie şi nu doar.
Hai să vă dau totuşi o mână de ajutor cu idei pentru cei din familie (sau apropiaţi)
Bărbaţi: taţi, unchi, bunici – pulovere (cu sau fără reni, brazi şi clopoţei), fulare sau eşarfe, mănuşi, portofele, curele, pămătuf de bărbierit (dacă şţiţi că nu se fac cu aparatul), şosete haioase, sticle de vin sau alte preferinţe, papioane de sezon, cărţi, căciuli, papuci de casă, trabucuri…
Femei: mame, mătuşi, bunice – din nou, eşarfe, fulare, mănuşi, portofele dar şi – seturi cosmetice, rujuri sau alte cosmetice, parfumuri, rame sau albume foto, cercei, broşe şi alte bijuterii, cărţi, lumânări, Crăciuniţe, căni, vaze, ceainice, porţelanuri, cafele de specialitate, ornamente de brad…
Bun. Eu spun că aveţi o listă de pornire la care trebuie să adăugaţi personalizarea, adică să potriviţi ideea cu omul care îl va primi şi să faceţi în aşa fel încât să fie cât mai aproape de gustul, preferinţele sau mărimile acelui om drag.
Cu această listă vă recomand să daţi o fugă până la Târgul de Crăciun de la Sun Plaza pentru a o rezolva dintr-o zi aşa cum am făcut eu, ca niciodată. La standurile de la târg puteţi găsi jucării din lemn, jocuri, globuri din sticlă și ornamente pictate manual, ceramică și porțelan, aranjamente pentru masa festivă, bijuterii, cosmetice, accesorii vestimentare, cozonaci și prăjituri de casă, halviță și plăcinte, după poftele, gusturile și buzunarele tuturor.
Totul e să aveţi cash la voi, nu prea se plăteşte cu cardul. După ce aţi terminat cumpărăturile, puteţi să faceţi o vizită şi la ”Colțul de împachetat cadouri”, serviciu oferit gratuit, adică o idee foarte utilă dacă nu sunteţi pricepuţi la împachetat. E demonstrat că un cadou mai greu şi împachetat frumos este mai valoros în ochii primitorului, însă cel mai bine e să fie greu cu dragoste, nu?
Mai daţi în comentarii şi alte idei pe care le-aţi pus în practică de-a lungul timpului, să ne inspirăm unii de la ceilalţi
Tweet