MarilynMonroe0000110b_1.jpg

Devenind Marilyn Monroe

Pentru Michelle Williams rolul lui Marilyn Monroe poate fi rolul vieții ei. Nicicând a juca într-un film semi-biografic a unui coleg de breaslă n-a mai fost atât de provocator ca acum. Legenda Marilyn Monroe vine la pachet cu presiune și așteptări imense din partea publicului: mai multe generații de fani vor sta cu ochii pe Michelle, pândind fiecare scăpare, fiecare neconcordanță, fiecare imperfecțiune.

MarilynMonroe0000110b_1

Michelle Williams (32) s-a remarcat mereu ca fiind o actriță extrem de muncitoare și intuitivă care a privit fiecare rol ca o șansă de a se perfecționa și de a învăța. Într-un interviu pentru revista Vogue, Williams spune că decizia a fost extrem de grea: a încercat să se convingă timp de 6 luni să renunțe la rol exact de teama de a fi sub lupa întregii lumi, dar magnetismul scenariului a învins până la urmă.

vogue michelle williams

”My week with Marilyn” se bazează pe povestea fulgerătoare de dragoste pe care Collin Clark, asistentul de pe platou al lui Marilyn, o trăiește alături de aceasta cu ocazia șederii sale în Londra pentru filmul ”The Prince and the Showgirl” în care a jucat alături de Sir Laurence Olivier. Deși atenția este, evident, îndreptată spre ea, perspectiva este cea a tânărului și reușește să surpindă laturi ale personalității lui Marilyn care nu s-ar decanta atât de categoric dintr-o perspectivă proprie ei.

working out

În pregătirea acestui rol din punct de vedere fizic, Michelle a studiat orice îi cădea în mână despre Marilyn: filme, cărți, biografii, interviuri, filmulețe, poezii și fotografii nenumărate. A lucrat cu un coreograf pentru a imita mersul caracteristic și s-a îngrășat cât să ajungă cât de cât la dimensiunile ei fără să-și compromită trăsăturile feței.

În ceea ce privește latura emoțională, Michelle spune că i-a fost incredibil de greu în primul rând pentru că toată viața ei, Marilyn a căutat o persoană dispărută: pe sine. Doar prin prisma felului cum o vedeau cei din jur reușea să-și creeze o imagine despre ea însăși și asta a fost aproape imposibil de imitat. În plus, pentru acest film, Michelle s-a pregătit de un triplu rol:  Marilyn Monroe, cea mai celebră blondă a showbiz-ului, cel al Elsei, personajul din filmul pe care îl juca la Londra (pentru care a trebuit să filmeze efectiv) și, nu în ultimul rând, cel al Normei Jean, figura fragilă și dependentă ce trezește sentimente protective în tânărul Clark.

040_F2001087~Marilyn-Monroe-Posters

Întrebată cum a reușit să suprindă fidel tristețea ce se citea uneori în ochii lui Marilyn, Michelle Williams a răspuns că a fost mai natural decât se aștepta pentru că a fi atâtea persoane la un loc și a reveni la viața ei normală seara, a fost o experiență tulburătoare. A fi Marilyn Monroe era la fel de periculos ca un drog: atenția cu care a fost înconjurată, o pedeapsă și o bucurie totodată, așteptările, frumusețea, strălucirea și dezamăgirea ieșirii din rol la finalul zilei au făcut-o adesea să plângă și s-o dezechilibreze, întocmai cum își imagina că ar fi pățit și Marilyn.

Pentru ea, acest rol s-a consumat și acasă o așteaptă un copil minunat, rodul iubirii dintre ea și regretatul Heath Ledger. Probabil cea mai mare neîmplinire a lui Marilyn a fost că nu a putut face un copil, iar Michelle a văzut pe pielea ei cât de mult ar fi schimbat-o acest lucru. Poate soarta lui Marilyn era alta și ne-am fi bucurat mai mult de ea dacă ar fi avut o motivație mai puternică de a trăi. Așa ne bucurăm doar de fragmente retrăite prin intrermediul actorilor care se implică trup, minte și suflet în munca lor.

Poze Michelle Williams: Vogue


  1 Comentariu

  1. Pingback: Gânduri în dezordine » Blog Archive » Vinerea de film – My Week With Marilyn » Gânduri în dezordine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *