shutterstock_110240975

Design your life

De câte ori te-ai întrebat dacă ești cu adevărat stăpân pe alegerile tale? Ai cu adevărat viața ta în mâini?

Ori cumva doar reacționezi la ce se întâmplă în jur, fără ca tu să ai control și, eventual te adaptezi, uneori cu succes, alteori nu…

Pentru mine, ca și pentru mulți dintre voi probabil, schimbarea e dificilă pentru că pun suflet fie în locurile în care merg, trăiesc, muncesc, în oamenii din jur și simt că atunci când trebuie să mă desprind de acestea, îmi las în urmă și bucățele de ființă care se strâng cu greu la loc. De obicei mă chinui: număr umbre pe tavan noaptea, îmi mestec cina fixând peretele alb, oftez de parcă tocmai am urcat 10 etaje când stau pe loc, îmi fuge gândul în mijlocul unei alte conversații și uit ce vorbeam, citesc pagini întregi și nu rețin nicio idee. Chiar și când răspunsul este evident, de cele mai multe ori mă pun la îndoială, cu alte cuvinte mă decid greu.

Dar, odată ce am făcut-o, mă detașez, într-o formulă de autoconservare psihică numai de subconștientul meu cunoscută, detașare care îmi permite să acționez obiectiv și eficient și să fac ce este mai bun pentru mine. Nu regret nicio astfel de decizie luată cu dificultate, le regret pe cele pe care nu le-am luat – uneori îndoiala a învins – sau pe cele pe care nu le-am luat mai devreme.

Cel mai mult mă ajută să vorbesc cu alții, dar nu în căutarea unor soluții, ci mai degrabă pentru a mă auzi vorbind. Da, știu cum sună, dar uneori apăsarea asta și chiar toate gândurile care îmi zboară prin cap nu au o formă. Sunt doar acolo și mă chinuie, dar nu le pot analiza, iar atunci când trebuie să le dau glas, ele ies deja aranjate, cu soluții interne pe care se pare că le aflasem însă nu am primit memo-ul. Dacă mintea mea ar fi un calculator, rezolvările mele ar ieși doar la imprimantă :)

Alteori, mă ajută mai mult să îi aud pe alții care au făcut schimbări sau care au trecut prin diverse situații. Dincolo de veșnicul ”o să fie bine”, e nevoie să vezi și fazele prin care treci până ajungi acolo.

Dacă aveți nevoie de un astfel de impuls și dacă inspirația primită de la oameni ”pățiți” care povestesc frumos lucrează în interiorul vostru, vă recomand seminariile Sun Talkscu Ioana Macoveiciuc și Melania Medeleanu. Ele vor ține două seminarii pe tema ”Design Your Life”. Seminariile ”Sun Talks” au ajuns deja la a opta ediție, sunt gratuite și se desfășoară în Sun Plaza.

Pe 21 octombrie, Ioana Macoveiciuc va vorbi despre echilibru, iertare de sine, acceptare și curaj. Despre cum scăpăm de rușine și îndrăznim să facem și să fim ce ne dorim. Despre foaia care e sufletul tău și cum trebuie să fie ea ca ideile bune care ne vin tuturor să devină realitate.

Viața ta e o poveste. Trăiește-o și spune-o frumos! Idei bune avem toți. Unii dintre noi le lasă să treacă, să dispară, să se usuce, din lipsă de timp, de încredere în noi, de chef sau de energie. Alții le pun la lucru și devin artiști celebri, actori geniali, autori de bestsellere, sau “doar” oameni fericiți și împliniți. Redesign your life, cu curaj și creativitate.” spune Ioana.

Pe 28 octombrie, Melania Medeleanu va vorbi participanților despre Viața la TV. Și mai ales după. ”Timp de 22 de ani ce știam despre viață aflasem mai degrabă de la televizor. Mă hrăneam cu poveștile altora. Înveți multe aflând și spunând mai departe povești. Dar să trăiesc cu adevărat am început abia când am închis televizorul și mi-am croit propria poveste. Se scrie încă, balaurii au din ce în ce mai puține capete, e plin de zâne bune și sute de pitici.” spune Melania.

Ambele seminarii au loc de la ora 11.00 la 13.00, în Sun Plaza, la etajul 1, între zona de restaurante și cinema. Intrarea este gratuită, dar trebuie să te înscrii completând formularul de aici, pentru fiecare seminar în parte.

Cele două seminarii vor fi transmise live pe Facebook, însă dacă aveți cum să ajungeți acolo, înscrieți-vă deoarece există o energie specială care pulsează între participanții la astfel de întâlniri și vă poate ajuta dacă sunteți în căutarea unor răspunsuri.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *