112061496.jpg

După 50 de ani, Marilyn

Am senzația că, după un anumit punct în viața ei, Marilyn era fotografiată în fiecare zi. Atfel cum îți poți explica sute și mii de poze cu ea incredibil de frumoasă, de o gingășie și o naturalețe care trec efectiv prin filtrul camerei de fotografiat?

Altă justificare nu am pentru fiecare set de poze nemaipublicate care apare aparent de nicăieri în fiecare an. Anul acesta e rândul unora din august 1950 care au fost publicate pentru prima oară în revista Life.

112061496

marilyn monroe unpublished life 2

De data asta cei de la revistă au și o explicație: de câteva luni au început un proces de digitizare a arhivei și astfel au ieşit la lumină mai multe documente și fotografii care la momentul respectiv nu au părut atât de importante sau au fost developate greșit. Odată ce artistul moare și mai ales dacă are un destin tragic, mult mai atractiv post-mortem, orice urmă lăsată în urmă devine o comoară.

marilyn monroe unpublished life 3

112061494

În august 1950, atunci când au fost făcute aceste fotografii, cu doar 4 ani după prima fotografie pe care a făcut-o faimoasă, Marilyn lua lecții de actorie cu Natasha Lytess, cea care a învățat-o să-și folosească acel ton suav care i-a rămas trademark.

112061452

Fotograful Ed Clark s-a bucurat de timpul petrecut cu ea înainte să devină un superstar. Mergeau împreună în parc: ea citea scenarii sau poezii, iar el îi făcea fotografii. Cu trei luni înainte de această ședință foto, Marilyn a jucat un rol episodic în Jungla de Asfalt iar două luni mai târziu a jucat alături de legendara Bette Davis în Totul despre Eve.

112061443

Revista Life a fost aproape de Marilyn și tot ei au publicat și ultimul ei interviu, cu 3 zile înainte să se sinucidă. Am mai scris despre asta aici.

asset_highres_88010946

PS. Ați văzut că Michelle Williams a câștigat Globul de Aur pentru rolul din Săptămâna mea cu Marilyn? Open-mouthed smile Încă îl așteptăm și la noi…

Credit foto: Ed Clark, Life Magazine


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *