Vinerea de film – Batman, The Dark Knight Rises

Poti spune multe despre situatia mondiala la un moment dat din filmele pe care le ruleaza: prin 2007-2008 ne-am umplut de comedioare romantice, de filme de dragoste cu un happy end evident si pompos. Anul acesta, in incercarea de a iesi din criza si de a mentine o stabilitate din ce in ce mai fragila, e anul supereroilor. The Avengers, filmul care ii aduce la un loc pe toti, Spiderman, Batman, The Expendables 2 (Van Damme, Bruce Willis, Stalone, Arnold, Liam Neesom, Jet Li… ati inteles unde bat), The Justice League, trailer pentru Superman… Intr-un fel tacut, lumea se cere salvata si nu de autoritati, ci de un erou exterior, altruist, caruia nu-i este teama de nimic si ale carui interese sa fie legate de oamenii pe care ii salveaza.

Asa a fost Batman – The Dark Knight Rises care are premiera astazi. Un erou a carui mantuire personala se leaga de cea a locuitorilor orasului sau. Un film care te tine cu sufletul la gura, chiar si daca n-ai mai vazut celelalte parti. Desi dureaza 164 de minute, adica vreo doua ceasuri jumatate, nu te prea poti dezlipi de scaun pentru ca nu are momente moarte.

Lui Christian Bale ar trebui sa-i spunem doar Bale. Bale, pe romaneste. L-am vazut si in American Psycho si mi-a trezit interesul, dar cu Batman m-a facut fan. Anne Hathaway in rolul lui Cat Woman e potrivita probabil, dar mie personal imi este profund antipatica si efectiv nu pot sa fiu obiectiva. In schimb Marion Cottilard e, ca de obicei, foarte expresiva si suprinzatoare.

Acestea fiind spuse, acesta este trailerul. E un must-see al anului.

Multumim Mountain Dew si GMP PR.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *