hope.jpg

Un gând numit Speranță

Uneori nu știu precis despre ce voi scrie când deschid blogul. Mi se aranjează cuvintele singure pe ecran și mă surprind trăgând concluzii pe care nu le-am spus cu voce tare sau nici măcar nu le structurasem definitiv.

Aceasta este una dintre acele postări.

Mi-e teamă să deschid televizorul. Mi-e teamă să citesc concluziile unui articol ca al lui Vlad, mi-e teamă să merg la cumpărături și să constat că ce pun în coșul săptămânal costă mai mult și că mă refugiez într-un optimism pe care mi-l împărtășesc din ce în ce mai puțini oameni.

Mă enervează că am ajuns un popor scindat între două rele și că în loc să luptăm împreună, luptăm între noi pe idei, pe preferințe, că nu mai învățăm odată că oamenii sunt diferiți și că nu mereu trebuie să-și impună punctul de vedere. ”Agree to disagree” spunea un amic – o idee care nu ne este deloc familiară.

Mă înduioșează că mulți caută știri care aduc vești bune, oamenii vor motive să fie mândri și că tradiția și frumusețea locurilor e ceva de care se agață cu o speranță care te doare.

Mă emoționează peste normalitate când mi se spun lucuri frumoase, când primesc mici surprize legate de ceea ce fac sau în ce cred. Că reveniți să comentați ca să-mi spuneți că un lucru pe care l-am semnalat aici și de care am fost indignată s-a reparat.

Poate că trăiesc într-o lume mai măruntă, mai lipsită de gânduri negre și cu mai multă speranță, dar n-a fost ușor. E un exercițiu continuu, uneori mă trag înapoi frustrările generale, lipsurile celorlalți și tristețea de pe chipurile străzii. Dar nici că mă las!

hope


  2 Comentarii

  1. Valentin Palconi   •  

    Fiecare gest pozitiv pe care il facem, in societate, influenteaza putin oamenii care iau parte la el, in acel moment. Fiecare om are in el doi lupi, spunea un indian. Un lup bun si unul rau. Mereu va castiga lupul pe care il hranim. Oamenii poate hranesc mai mereu lupul cel rau dar cei care au initiative pozitive, hranesc nu doar lupul (bun) propriu ci si lupii buni ai oamenilor care vad acele actiuni. Prin interactiunile noastre pozitive, putem sa ii convingem si pe ceilalti sa faca ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *