TheFallPoster

Vinerea de film – The Fall

The Fall este genul de film greu, pe care să-l vezi pe-ndelete, cu mare atenție și care îți lasă un gust. Tu vei alege ce gust va fi după cum vei simți finalul și după cum vei recepta nenumăratele simboluri din film.

N-am mai văzut niciodată o poveste mai încărcată de simboluri și de imagini care își au ecoul în subconștient. E un film pe care îl vei urmări în dosul pleoapelor mai multe ore după ce s-a sfârșit și care te va urmări la rândul lui.

Povestea e într-o poveste, un ”inception” timpuriu. Roy Walker, este un cascador suferind din pricina unei respingeri amoroase: femeia de care era îndrăgostit preferă un actor, iar el a încearcă să se sinucidă. Nu reușește și rămâne paralizat și nemângâiat. În spitalul de suburbie al anilor ‘20 întâlnește o fetiță care și-a rupt un braț și începe să-i spună o istorisire pentru a-i alina durerile, încercând totodată s-o convingă să-i facă rost de morfină spre a-și duce la bun sfârșit planul de a încheia socotelile cu viața. Însă această poveste pe care o născocește își pierde linia fină dintre realitate și imaginație pe măsură ce avansează și pătrunde mai mult în starea alterată a celor două personaje: el din ce în ce mai hotărât să se sinucidă, ea îmbogățind fiecare detaliu cu imaginile minții ei deschise.

Poate unul dintre elementele care ar trebui să vă convingă să vedeți acest film este rolul pe care micuța noastră Catinca Untaru îl face cu o naturalețe desăvârștită. Avea 10 ani în momentul în care s-a filmat The Fall și a uimit o lume întreagă.

Vi-l recomand din tot sufletul, cuvântul este SPECIAL.


  6 Comentarii

 1. Ionut   •  

  L-ai descris foarte frumos si chiar m-ai facut curios. Am sa il vad cat de curand posibil.

  Multumesc!

 2. David   •  

  Daca nu o credeti pe Claudia (e moldoveanca, blonda, mai delicata asa), credeti-ma pe mine. Putine filme reusesc sa starneasca in privitori emotii, iar the fall te trece maiestuos printr-un amalgam de stari intense. Neaparat de vazut.

 3. Claudia   •     Author

  Da, David, discrediteaza-ma la mine acasa :)))))

  Credeti-ne pe amandoi, de filme bune nu fugim!

 4. Simona   •  

  Am vazut filmul, este e x t r a o r d i n a r!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *