wlEmoticon-smile.png

Lecții complicate de la omul simplu de lângă tine

După cum spuneam doar zilele trecute, e vorba doar de perspectiva din care privești lucrurile. Nu-i nevoie să îți șoptească un Dalai Lama imaginar în ureche, ai nevoie doar să caști mintea în jurul tău. Spre exemplu, de câteva zile am început să fiu atentă la sfaturile pe care le dau oamenii care activează prin anturajul meu permanent sau întâmplător și la lecțiile de viață pe care le livrează în mod gratuit. Am fost foarte atentă la ei și am avut senzația că sunt înconjurată de oameni care vorbesc doar în citate. Așadar:

1. Lucrează doar în domeniile în care îți face plăcere și nu vei simți că lucrezi nicio clipă. Sunt sigură că a zis-o și altcineva decât un înțelept prieten de-al meu, dar ideea stă în picioare dintotdeauna și pentru totdeauna, căci dacă oamenii ar mai renunța să facă ”ce trebuie” și ce se așteaptă de la ei, ar fi mai eficienți, mai creativi și mai fericiți cu alegerile din viețile lor personale. Pentru că, odată ce munca nu mai e un motiv de frământare, poți avea timp de sufletul tău.

2. Învață să spui nu. Ei, doar știți că acesta este un blog optimist și ar fi o nebunie să vă sfătuiesc să deveniți negativiști. ”Da, da” să spuneți când vă întreabă cineva dacă mai vreți o felie de tort. ”Nu vreau, îmi pare rău” puteți spune când vi se cere ceva care știți că nu vă face plăcere, dar ați face-o din rușine, obligație, teama de a refuza. Acum… eu nu zic să nu fiți uneori vicleni și să mai faceți un favor doar ca să vă fie cineva dator. Singura problemă ar fi dacă acel cineva a învățat deja să spună NU.

*Ca o paranteză, de câteori refuz categoric pe cineva îmi amintesc doar de scena asta delicioasă din Moromeții:

”-Si Năstase ce-a zis?
– Năstase? Năstase a refuzat.
– Ce vorbești!
– Refuz! spuse Moromete repetând cu un gest, tăind orizontal aerul cu degetul. Așa ar fi zis, incheie el.”

3. Mai lasă lucrurile să treacă pe lângă tine. Mai pune-le la spate și nu la suflet. Prea puține lucruri se rezolvă proporțional cu nivelul de consum psihic la care te supui. E adevărat că dacă te încearcă un ”je m’en fiche” n-o să iasă nici atât, dar dacă te stresezi peste măsură n-o să faci altceva decât haos în minte și dacă până la urmă iese, o să fii prea epuizat ca să te mai bucuri de rezultate. Replica exactă de la care am ajuns aici a fost: And not a single fuck was given that day! Smile

4. Adrenalina are nevoie să curgă prin tine – ”Suntem mai creativi când facem ceva interzis” Puștiul care mi-a zis asta încă nu știe ce mare adevăr a grăit, dar a lăsat doi oameni cu gura căscată vorbindu-le despre pasiunea lui. Uneori, poza cea mai bună se face pe proprietatea privată a cuiva, dacă îmi este permisă metafora. Lăsați-vă purtați de instincte, de nebunii de moment, de plăceri vinovate – între ele se află viața trăită din plin.

Asta doar de vineri și până luni. Duminică am stat în casă. Vă dați seama ce fel de oameni vorbesc cu mine? Smile

873


  4 Comentarii

 1. Marian   •  

  Yep! Trebuie ca e frumos cind ai asa oameni in jurul tau! :)

 2. Alexandra   •  

  Subscriu! Până să mă prind de chestiile despre care ai vorbit tu aici, a trebuit să-mi dau puţin cu capul de pereţi. Dar le-am învăţat, pe parcurs. Şi-n fiecare zi mai fac câte un „update”. :)

 3. Claudia   •     Author

  @Marian Ce sa zic.. sunt o norocoasa :)

  @Alexandra Da si pana m-am prins! M-am dat putin cu capul de praguri si pereti. Si mai am, dupa cum zici si tu, multe altele de updatat :)

 4. Pingback: Tastatura cu suflet [11] | Grapefruits- blog scris cu vitamine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *