canapea-studio-union.jpg

Fotografie pentru familie

Iar nu-i acasă de Sfântul Andrei și iar n-o pot lua în brațe de ziua ei. Prietena mea, Andreea, cea-mai-înțeleaptă-dintre-roșcate, e persoana de care mi-e dor mereu. E acolo, cu viața ei printre străini și își trăiește visul așa cum știe ea mai bine.

***

Am remarcat-o din prima clipă când am întrat în clasă pentru că avea cel mai frumos păr pe care l-am văzut vreodată: lung, ondulat, de culoarea castanelor. Nu m-a băgat în seamă deși mă holbam uimită la buclele ei. Cred că am deocheat-o în ziua aia. Un an mai târziu, eram deja bune prietene și de atunci am împărțit un metru pătrat aproape 8 ani de zile: colege de bancă în generală, liceu și colege de cameră la facultate.

În anul doi de facultate m-am îmbolnăvit de păcătoasa mea amigdalită de toamnă și, de teamă să n-o îmbolnăvesc, în seara în care mi-era cel mai rău am plecat să dorm în altă cameră. Pe la 3 dimineața, aveam amigdalele atât de inflamate încât era să mă sufoc. Ne-am întâlnit pe hol, mi-a zis că s-a trezit dintr-o dată și când m-a văzut, m-a îmbrăcat și m-a obligat să merg cu ea la Urgențe.

În noaptea aceea am sărit porțile ferecate și nepăzite ale Spitalului Panduri. Nu era nimeni care să ne descuie și a trebuit să sărim efectiv gardul de fier, ca niște hoațe. Paznicul s-a trezit nepăsător abia când am tușit prelung, rămasă fără aer de la săritură. Nu pusesem geană pe geană de două zile, eram epuizată. S-a rățoit furioasă la paznic și mă ținea de braț cât urcam scările, bombănind. Am bătut împreună la ușile camerei de gardă până s-au deschis într-un final și a stat neliniștită cât doctorița cu fața mototolită de somn s-a uitat fără chef spre amigdalele ce stăteau să explodeze.

M-a sunat de trei ori a doua zi să vadă dacă sunt bine, să nu adorm pe tren și să să uit să cobor la Bacău. M-am făcut bine peste o săptămână și eram acasă cu ea de Sfântul Andrei ca să-i mulțumesc.

Pentru că nu știu pe cine să consider mai mult familie în afară de familia mea de acasă, aș fi vrut să fac o poză cu ea și cu sora ei pe canapeaua de la Foto Union.

Dacă și voi vreți să le faceți o surpriză frumoasă celor de acasă sau să aveți o amintire cu ”Andreea” voastră, de pe 6 până pe 13 decembrie, la Foto Union puteți să vă faceți o fotografie de colecție în cadrul proiectului ”Portret de familie.” Garantez că le veți face sărbătorile (acestea și viitoare) mai calde. Detalii aici.

canapea studio union


  7 Comentarii

 1. Pingback: Bloggeri pe canapea – Palatul Sutu

 2. violeta   •  

  Pur si simplu mergem in acest loc de vis si o sa avem parte de o experienta frumoasa?

 3. Claudia   •     Author

  Da, Vio. Mergi la studioul Foto Union pe str Sagetii nr 6 si acolo vei fi primita de niste oameni tare frumosi :) Le primesti printate, gata de trimis prin posta sub forma de carte postala. Sunt absolut superbe!

 4. violeta   •  

  Atunci negresit voi merge1 Iti voi impartasi experienta dupa. Multumim :)

 5. Pingback: Campaniile saptamanii 28 noiembrie – 4 decembrie din blogosfera romaneasca | refresh.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *