Cine se trezește de dimineață, departe ajunge

O excursie în Redescoperă România îți schimbă perspectiva, te face să privești altfel drumurile prin țară. Văzând cele mai frumoase locuri pe care le are România de oferit, care-ți taie răsuflarea și care îți rămân întipărite sub ploape pentru totdeauna, brusc simți nevoia să ocrotești tot ce ține de ea. Să nu mai treci nepăsător ca un turist în țara ta, ci să îți dorești s-o păstrezi așa cum e ea, cu bune, cu rele dezvolți.

Îți pasă dacă trenurile fac 5 ore până acasă? Mocănița a făcut în 4 ore 42 de kilometri și am văzut cele mai frumoase peisaje de la un geam de tren. Fie el și de 100 de ani. Și ce dacă șoselele sunt mai proaste? Te forțează să încetinești și să eviți accidentele. Și ce dacă pe unde mergi mai sunt și oameni care nu merită? La 6 dimineața sunt somnoroși iar când dorm, sunt la fel de vulnerabili. Ce contează că nu toate pământurile sunt arate perfect și mai sunt lăsate de izbeliște? Atunci natura își arată sălbăticia și cotropește tot în jurul ei. Iar asta este mereu un lucru bun.

România la ora răsăritului e cufundată într-o negură lăptoasă și se scutură de rouă, ca o iubită ochioasă care a dormit un somn dulce și liniștit. E trezită de cocoși și peste care își flutură aripile ciocâriile și graurii. Peste ea adie un vânt proaspăt care-i tulbură macii de pe marginile drumurilor și care răscolește aroma pământurilor ude…

incondeierea-oualor-6

Sunt multe în țara noastră care nu funcționează cum ar trebui. Am mai zis-o și mă voi repeta: în loc să blamăm ce nu e bun, n-ar fi mai ușor și mai constructiv să avem grijă și să dezvoltăm ce avem bun deja? Să susținem proiecte care schimbă atitudini, să ne implicăm în acțiuni umanitare, să ne bucurăm de țara noastră și de noi?

Așa sunt eu construită: să văd frumosul din orice, îi caut instinctiv părțile bune, ofer speranță și entuziasm noilor începuturi sau schimbărilor. Cineva a ajuns la mine pe blog căutând: ”România – părți bune” și sper că a găsit ce avea nevoie.

LE: Dacă le găsesc aspecte pozitive, nu le face mai puțin dăunătoare. Consider că cine vede frumosul în țara sa, are motivație mai puternică să facă schimbări. Evident că vreau șosele bune, trenuri rapide, agricultură eficientă, dar asta nu înseamnă că nu mă mai pot bucura de nimic din experiențele legate de acestea așa cum sunt acum.

Credit foto: Dragoș Asaftei


  3 Comentarii

  1. Dragoș Asaftei   •  

    Ne-am încărcat și noi acum din optimismul tău! :)

    Așa e, excursia #dinRomania poate schimba multe, și a și schimbat, referindu-mă strict la mine. A fost cea mai tare experiență a mea de până acum. Bine, sunt și tare bătrân.. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *