Despre comunicarea in doi

După cum mi-am manifestat siropoșenia la aniversarea unui an de relaţie, aţi crede că am găsit formula magică a relaţiilor. De fapt, eu consider (şi cred că şi voi) că o relaţie frumoasă se bazează în mare parte pe comunicarea dintre cei doi componenţi ai cuplului. Abia restul e iubire :)

De aceea am acceptat invitaţia celor de la The Sexist, un site care pune faţă în faţă opiniile diferite ale unui bărbat şi ale unei femei, legate de acelaşi subiect.  Aşa că am dezbătut ideea cum am ştiut eu mai bine:

„Comunicarea în cuplu poate fi un teren minat pentru relația dintre bărbat și femeie. Dar, folosind-o corect, permanent și la timpul potrivit, poate fi acel lipici care îi ține împreună și care îi face pe cei din jur să-i admire până la invidie. Așa cum fiecare dintre noi comunică diferit și ca stil și ca informații, așa fiecare cuplu e special, iar rețeta lor nu poate fi aplicată altora. E suficient de greu că un bărbat și o femeie trebuie să-și armonizeze stilul de a transmite informații, dar să se mai și iubească făcând asta e demn de laudă. Cu toate astea, unele lucruri de bază sunt accesibile fiecărui duo.

Unul din lucrurile acestea este că, puși în fața aceleași situații, EL și EA o abordează diferit. Cheia e să înțeleagă fiecare cum a gândit celălalt. Când o femeie are o problemă, ea își exprimă sentimentele și caută mai degrabă să se descarce, pe când el caută soluții. De aceea, de multe ori, el îi oferă rezolvări de care ea nu are nevoie și trage concluzia că nu a ascultat-o. Un bărbat care are o problemă se retrage în sine, căutându-și soluțiile, nefiind capabil să-i ofere atenția de care are nevoie, lucru care în ochii iubitei îl face insensibil. Ea fi considerată cicălitoare, când îl forțează să se exprime într-o manieră care nu i se potrivește. …”

Continuarea o gasiti pe TheSexist.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *