Vinerea de film – Hollywood readuce poveștile clasice

Înainte de a intra în subiect, vă zic pe scurt să mergeți la Interstellar. Nu va fi cel mai bun film al tuturor timpurilor așa cum așteptările ridicate de cei din jur v-au făcut să credeți (poate), dar va fi suficient de bun încât să merite toate cele aproape 3 ore și alte costuri. Nu e un film SF, nu e despre tehnologie și nici despre spațiu, nu atât cât v-ați fi dorit sau imaginat. Priviți cu atenție și-i căutați ideea centrală care e mult mai umană și mai puțin explicabilă de știință decât vă așteptați. Lumea lui Nolan este fascinantă și deși nu e 3D, e un film atât de frumos filmat, încât va mai ridica încă o dată ștacheta în domeniu. Își merită laudele, nu cele absolute, dar nici nu poți să spui ce nu ți-a plăcut. #devăzut

Altfel, nu pot să nu remarc revenirea poveștilor clasice Disney în peisajul cinematografic, acum sub formă de film. Ce înainte se putea face doar în desen, apoi digital, acum reapare și sub formă de film cu efecte speciale.

A început cu Alba ca Zăpada care s-a ecranizat într-o versiune cât de cât convențională în Mirror, Mirror cu Julia Roberts.

Și una foarte dark cu Charlize Theron și Kirsten Steward: Snow White and the Huntsman

Apoi a fost foarte frumosul Maleficent, cu Angelina Jolie.

Nu poți să nu observi că poveștile au în spate o actriță superstar, gigantică în rol negativ. Povestea nu mai e romanțată, are poate și un pic de umor (mai puțin Huntsmen, care a fost doar dark și creepy, dar l-a super salvat Charlize) și reinterpretează basmul mai mult pentru adulți. Nu-mi pot imagina vreun copilaș sub 7 ani care să nu se sperie la Maleficent și să nu viseze urât vreo două nopți după. Nu degeaba în film joacă micuța Angelinei (Siloh): a fost singura care nu s-a speriat de ea la casting și chiar s-a purtat natural.

În 2015 va veni și Cenușăreasa, cu Cate Blanchet și Helena Bonham-Carter ca nume mari. Pare slăbuț, mai ales că au pus tot filmul în trailer, dar vorba aia… știți cum se termină.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *