wlEmoticon-smile.png

Vinerea de film–Vizita Regelui la Hyde Park

Cum să vă spun? Mie-mi plăcea rău de Președintele Roosevelt. L-am văzut în Pear Harbour făcând eforturi să se ridice în picioare ca să arate celulei de criză de după tragedie că e nevoie să arate că SUA trebuie să stea dreaptă. E scena asta:

Cum să vă explic? Regele George al VI-lea e cel care făcea eforturi foarte mari, totuși adorabile în Discursul Regelui în lupta împotriva bâlbâielii. Cartea mi-a întărit sentimentul că a fost un om care a crezut că-și poate depăși complexul pentru poporul său, dar și pentru relațiile diplomatice externe și că a fost un prieten adevărat celui care l-a făcut un Rege care se poate ridica la așteptările țării sale. Plus că am simțit-o și pe Regina-mamă Elizabeth ca o femeie dulce care își susține soțul din tot sufletul, căci așa o descrie toată lumea. E scena asta:

Ei, bun! Acum am văzut Vizita Regelui la Hyde Park și m-a dezamăgit foarte tare de cum au ales să creioneze cele două personaje! Roosevelt e un mic obsedat sexual care avea minim 3 amante de la care avea pretenția să se împrietenească (și culmea! i-a mers!), Regele e un personaj rigid și nesigur peste măsură, Regina e o femeie cicălitoare care-l ține sub papuc și Eleanor Roosevelt pare o țărăncuță slobodă la gură. Americanii sunt total lipsiți de respect pentru eticheta regală și totul se încheie într-o veselie la un hot-dog.

Dincolo de adevărul istoric – acela că vizita în premieră a unui Rege britanic în SUA a făcut senzație, dar și a menținut Anglia pe harta lumii – filmul e tras de păr și pune accent pe slăbiciunile exagerate ale tuturor personajelor.

Nu mi-a plăcut, mi-a lăsat un gust amărui și singurul motiv pentru care l-aș recomanda ar fi rolul pe care îl face Bill Murray. În rest, am ieșit de la film având, în mod ciudat, același sentiment ca după My Week With Marilyn: oameni despre care am citit care sunt prezentați publicului într-un mod distorsionat.

Fun Fact: soția lui, Eleanor Roosevelt nu a luat numele soțului. Tatăl ei și viitorul soți erau veri de gradul 5 Smile


  2 Comentarii

  1. raluxa   •  

    Inbreeding intr-o veselie in State pe vremea aia… dupa modelul englezesc:)

  2. Claudia   •  

    Mda, am ramas surprinsa, puteam sa jur ca ea a preluat numele sotului si am citit despre ea una alta si am ajuns la cum l-a cunoscut pe FDR si mi-a picat fata. Am crezut ca doar in Europa se mai facea asa la vremea aia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *