wlEmoticon-openmouthedsmile.png

Vinerea de film – Totul despre Eva

Să ne înțelegem: Bette Davis nu a fost o femeie frumoasă. Cel puțin nu după standardele anilor 40 cu Rita Heyworth, Lana Turner sau Jane Russell și în niciun caz pe standardele anilor 50 în care au apărut Liz Taylor, Marilyn sau Grace Kelly. Dar Bette Davis era, mai presus de orice, o actriță care te uluia pe micul ecran.

All About Eve (1950) este unul din filmele ei de referință și unul dintre cele mai bune ale carierei. Nu a primit decât o nominalizare, chiar dacă filmul a primit 6 Oscaruri, dintre care cel pentru Cel mai bun film, Cel mai bun Regizor si Cel mai bun Scenariu. După părerea mea umilă, îl merita din plin -  e genul de rol care definește un actor. Bette Davis a devenit ”actrița aceea din Totul despre Eva” și a marcat anul cu prestația sa actoricească.

Filmul e povestea unei actrițe îmbătrânite – Margo Channing (Bette Davis) – care primește alături de ea o admiratoare, pe Eve, la rândul ei o actriță începătoare. Aceasta începe să-și facă rost în anturajul ei, îi copiază în detaliu orice gest și se insinuează încet-încet în existența lui Margo într-un mod cât se poate de invaziv și pe alocuri chiar înspăimântător. La început măgulită, apoi din ce în ce mai conștientă, Margo începe să piardă controlul asupra ei. Tânăra aspirantă încearcă să-i sufle prietenii, cariera și chiar iubitul, aruncând-o pe Margo într-o confuzie existențială cu privire la propria ei viață. Ce se întâmplă în final? Trebuie să-l urmăriți, musai cu sufletul la gură! Are și Marilyn un rol episodic, ușurel și o cheamă Claudia Open-mouthed smile

Film al Epocii de Aur al Hollywoodului, definiția unui film clasic. EXCELENT!


  1 Comentariu

  1. Laura   •  

    A trecut ceva vreme de cand nu am mai vazut un film clasic… Si foarte multi ani de cand nu l-am mai vazut pe acesta. :) Probabil ar trebui sa fac ceva in directia asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *