poster-lansare-antume.jpg

Un minut din Antume

”Ce faceți în următorul minut?

(…)

O zecime din timpul în care decizi să te îndrăgostești. Un minut îți ia să scrii o petiție online pentru protejarea fațadelor clădirilor vechi de reclame odioase. Un minut durează să urci cu liftul până la ultimul etaj dintr-un bloc vechi. Un minut mai petreci în fața oglinzii, deși ai stat zece înainte, pentru o întâlnire cu cineva care contează. Un minut înjuri după ce ai pierdut metroul.

Lucruri neesențiale. Minutul nu contează nici măcar în filmele americane, fiindcă bombele care au întotdeauna ceas sunt dezamorsate în ultimele zece secunde. Cine ar vrea să petreacă în New York, Edinburgh sau Casablanca doar un minut? Pentru musulmani, 60 de secunde sînt prețioase pentru că o pagină din Coran se citește exact în acest timp. Dacă ni s-ar da doar un minut la dispoziție, cei mai mulți dintre noi nu am ști ce să facem. N-am avea nimic esențial de spus. Toate lucrurile împortante durează mai mult ori sunt de la sine înțelese.”

În ultimul minut voi ați citit un pasaj din cartea lui Jean-Lorin Sterian:”Antume” o colecție de articole scurte, publicate în revista 24FUN și pe blogul personal, adunate în 2011 într-un savuros format de carte. Nu este text peste care să treci plictisit, Sterian a reușit performanța de a ține interesul cititorului mai mult decât treaz până la sfârșit, devenind cu fiecare text mai intens.

”Antume” este o cronică urbană cu care te identifici la fiecare rând, cu fiecare nou subiect, plină de umor, de sarcasm și un strop de amărăciune pentru neputința și resemnarea cu care fiecare dintre noi își duce viața în marele oraș.

V-o recomand cu drag, de citit într-un weekend friguros și umed: o să vă descrețească frunțile garantat!

coperta-antume


  1 Comentariu

  1. Anca Duma   •  

    Asa de mult ma bucur ca ti-a palcut! :) Iti mai recomand si alte carti ghiduse! 😛 >:D<

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *