shutterstock_82521562

Sâmbăta de teatru – Reflection și Ideo Ideis

De ceva timp mă țin să vă povestesc despre un spectacol care mi-a plăcut mult și pe care vi-l recomand din suflet: Reflections by Lightwave Theatre Company. Am și un insight personal, unul dintre actori e un cunoscut foarte simpatic mie, poate îl știți și voi: Petru de la Radio Guerilla care a fost dj-ul liceului meu și mi-a făcut primul cd cu muzică.

Încă din titlu te întrebi ce a vrut să zică autorul: reflexii sau reflecții? Păi, vă spun că e câte puțin din ambele căci sunt reflecții despre viață și când te pierzi în poveste, poate fi propria ta viață, deci reflexie.

Spectacolul e cu niște păpuși pe care le mișcă pe scenă actorii și care interacționează între ele. Nu se spune niciun cuvânt, totul e din muzică (foarte bine aleasă evident), din mișcările lor, din lumină și stare. E un spectacol profund, însă nu vă concentrați prea tare să găsiți sensurile căci le veți descoperi cu naturalețe în voi înșivă. Cred că e genul de spectacol peste care spectatorii își aștern propria lor experiență și în mintea fiecăruia va fi despre altceva, despre alte fericiri, despre alte regrete.

Durează o oră, exact cât trebuie pentru un spectacol fără dialog și extrem de sensibil. Pe 9 mai se joacă la Teatrul Elisabeta. Promit că o să vă placă mult.

A doua veste din teatru este de la Festivalul de Teatru Tânăr de la Alexandria, vestitul Ideo Ideis, aceasta fata Morgana pentru mine că tot nu reușesc să ajung acolo sau la alte acțiuni de-ale lor deși îmi doresc din suflet. Vestea lor e că s-au deschis înscrierile:

Trupele de tineri actori din întreaga țară se pot înscrie în cel mai amplu proces de educație alternativă prin artă dedicat liceenilor din România: Festivalul Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria. La finalul perioadei de preselecţie, nouă dintre trupele înscrise vor avea şansa de a-şi prezenta spectacolele de teatru pe scena Casei de Cultură din Alexandria, în faţa altor trupe de tineri actori și a mentorilor Ideo Ideis – Cătălin Ştefănescu, Andi Vasluianu, Medeea Marinescu, Vlad Zamfirescu și Marius Manole.

La fel ca și în anii anteriori, pentru a participa la Ideo Ideis, trupele de liceeni trebuie să consulte ghidul trupelor aplicante şi apoi să completeze formularul disponibil pe http://ideoideis.ro/inscriere, care solicită, printre altele, o filmare de 10-15 minute din spectacolul înscris și un material video prin intermediul căruia fiecare membru al trupei să răspundă la întrebarea ‘Ce așteptări ai de la experiența Ideo Ideis?’. Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este 07.06.2014, ora 23:59.

Anul acesta, Ideo Ideis se desfășoară în perioada 18-26 august. Și vreau să merg neapărat, că prea frumos se vorbește despre el și prea vrăjți vin toți de acolo confirmând ceva special în atmosfera de la Alexandria.

Foto: Teatru by Shutterstock


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *