wlEmoticon-smile.png

Portret de femeie în prag de primăvară

Uitându-mă pe fotografia de anul trecut de la Portret de Femeie văd o schimbare. Atunci eram în plin proces de reconstrucție interioară: când scrisesem acele rânduri nu știam cât de amplu va fi de fapt și cât de multă liniște îmi vor aduce acele zile zbuciumate nu mult mai târziu.

Acum știu.

Și de aceea pot zâmbi senină, așteptând primăvara și zări noi care au nevoie să fie descoperite, sau zări vechi care trebuie privite din alte perspective. Un gând optimist la vremea lui, chiar și în dezordine, face miracole și, perpetuat, devine parte din tine, transformându-te. Altă rețetă nu există pe lume, căci primăverile sunt în fiecare dintre noi și înfloresc mereu la momentul potrivit.

Înainte de a-i iubi pe cei din jur, e mai important să te iubești pe tine, dar nu într-un mod narcisist si ecocentrist, ci cu răbdare, cu indulgență și înțelegere. Până la urmă, e o relație veche de când lumea și se mai pierde din entuziasm Smile Mai ales că, după cum am constatat, ne schimbăm atât de mult de la un an la altul.

Portretul mi-a fost făcut cadou de către Foto Union (cu sprijinul Feminella, Hotel Grand Continental și Nikon) înainte de începerea campaniei ”Portret de Femeie.” Din ce am înțeles, lista programărilor este deja plină chiar de la anunțare, ceea ce înseamnă că multe femei frumoase vor avea din nou ocazia să se privească prin lentila aparatului și să se surprindă într-o schimbare continuă, la fel cum am făcut-o și eu.

claudia tocilaweb


  14 Comentarii

 1. carmen   •  

  In poza de anul trecut pareai in actiune, pe val, cumva pornita pe fapte mari, in afara faptului ca arati ca o bomboana :)

  Iar mai sus, te vad mai relaxata, mai senina, mai frumoasa :)

  Oricare dintre ele, esti superba, nu stiu ce mananci, dar sa ne spui si noua ;))

 2. Claudia   •     Author

  Make, e infinit mai mult bine :)

  Carmen – Si acum sunt pusa pe fapte mari, dar am invatat ca se pot face si mai relaxat. Ba chiar sunt rezultate mai bune, chiar daca eu credeam ca functionez cel mai bine sub presiune. Nimeni nu functioneaza asa :)

  Nu are legatura cu ce mananc (chiar nu ma pot lauda cu asta :p) ci cu ce gandesc. Asta e cea mai benefica hrana pentru trup.

 3. Cornel Mitut   •  

  E benefic pentru cei din jur sa fii impacat si sa te iubesti pe sine.. Frumoasa postare! Devii un drog pe blog :)

 4. Ilie   •  

  Da, ai dreptate, se vede o imbunatatire. Din mai multe puncte de vedere, chiar. Mie mi-a sarit in ochi ceasul: gusturi bune. :)

 5. Cosmin   •  

  Am zis si eu sa ma destind la cafea cu o serie de randuri bine scrise.Le-am gasit in vreo 5 postari si sper sa le gasesc si pe viitor(sunt nou pe pagina ta :D).

  Concluzie (la subiect, sper eu) pentru postarea asta: esti draguta si scrii si bine.

  P.S.: multumesc pentru 30 de minute de lectura la cafea :)

 6. carmen   •  

  si eu credeam ca functionez bine la presiune, ca is stapana pe situatie ….si am trecut pe rosu la examenul pentru carnetul de sofer si am condus cel mai prost per ansamblu, nu imi venea sa cred, cine e pers care conduce…data viit iau o pastila, sa ma calmez la mod automat….

 7. Claudia   •     Author

  Cosmin – Bine ai venit :) O sa ma straduiesc sa ai de citit cate ceva placut din cand in cand. Sa ne citim cu bine!

  Carmen – Din pacate, asta e o minciunica pe care ne-a indus-o lumea asta nebuna si rapida. Nimic nu arde cu adevarat si totul merita sa fie facut in propriul nostru ritm interior :))

 8. B.   •  

  Toata frumusetea ta interioara se afla in simetrie cu cea exterioara, cred ca maturitatea de care dai dovada e micul tau „ingredient secret” care te-a ajutat sa ajungi ceea ce esti.

  Mi-ar placea ca sexul frumos sa aibe macar jumatate din calitatile pe care le expui tu.

  Felicitari, femeie frumoasa si inteligenta! :)

 9. Claudia   •  

  Ce dragut esti, B! 😀 Multumesc mult pt complimente!

 10. Doina   •  

  Frumos exprimat…frumusetea interioara, cea exterioara…ma bucur ca am gasit blogul tau. Imi place cum scrii, exprimi cu atata sensibilitate. Ma declar cititoarea ta de acum…

  • Claudia   •     Author

   Multumesc mult mult, Doina! Te astept cu drag si pe viitor! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *