Nu e uşor – Prin Sibiul meu (I)
Nu e uşor să fii bloggeriţă: te trezeşti cu noaptea-n cap, primeşti de la Autonom.ro un Opel Insignia cu care să pleci la Sibiu. Conduci pentru prima dată un drum aşa de lung prin Valea Oltului şi după un pic de teamă să nu le strici oamenilor maşina din cauză că eşti blondă, ajungi la destinaţie. Acolo eşti cazată într-un apartament al celui mai elegant şi mai spaţios hotel la care ai fost vreodată şi eşti aşteptat de oameni frumoşi cu mâncare şi voie bună. Nu e uşor când ştii că a doua zi ai de primit botezul unui oraş despre care toată lumea vorbeşte la superlativ şi tu n-ai văzut nimic.
Prima zi din turul Prin Sibiul meu a fost încărcată de nou (pt mine). Ne-am plimbat în jurul oraşului de sus şi de jos, sorbind informaţiile de la Răzvan Pop, care este o enciclopedie ambulantă în ceea ce priveşte orice aspect al vieţii din Sibiu. Câţi ani ştie acest om, n-am învăţat la istorie în toată şcoala! Ador oamenii care sunt pasionaţi de un lucru pe care îl transformă în job şi apoi imprimă pasiunea lor şi celor care îi întâlnesc. În afară de toate informaţiile bogate pe care ni le-a dat despre orice colţ de stradă, orice casă, orice piatră în asfalt, ne-a transmis câte puţin din dragostea care îl leagă de Sibiu.
Recomandări până acum? Tot. Orice vedeţi în Sibiu e atent gândit, frumos aranjat şi pus la păstrare cu grijă pentru ca generaţiile să se bucure de acelaşi oraş medieval. Oamenii sunt extrem de primitori şi de binevoitori cu turiştii, chiar şi cu 20-25 de bloggeri care glumesc încontinuu.
Totusi, punctez:
Podul Minciunilor/Mincinoşilor – primul pod de fier forjat fontă din România
Dovada sfârşitului uceniciei calfelor
Biserica Evanghelică
Liniile pavajului care desenează urma unei biserici cât o maşină parcată
Piaţa Mare – plină de viaţă şi veselie
Pieţele Aurarilor, Argintarilor şi Huet
Turnul de fortificaţie
Muzeul Astra
Cea mai veche pistă de bowling din România – din 1920, la Muzeul Astra. Video aici
Mâine avem iar program iar seara ne întoarcem acasă. Bucureştiul să se pregătească, dragostea pt el mi-e zguduită cu fiecare plecare prin ţară.
#prinSibiulmeu este un proiect organizat de Asociatia pentru Infrumusețarea Orașului Sibiu și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria și programul Agenda Culturală 2011. Alături de aceste instituții, parteneri mai sunt Hotelul Levoslav , Printcenter și Autonom. Mulțumim pentru sprijin Hermania, Atrium Classic Cafe, Oldies Pub, Vintage Pub, Supporter Sports Pub & Grill, CNM Astra și Muzeului Național Brukenthal.
Tweet
Ce mi-ar fi plăcut să vin și eu să fac poziiii! 😀
E foarte frumos Sibiul!
PS: n-ați avut probleme cu chelnerii?
Nu, chiar au fost ok. E drept, au fost si ceva scapari, un pic aroganti pe alocuri, dar all in all a fost bine
Cât mai erau 30 de minute de bowling? Acum 3 ani costa 2,5 RON 😛
esti plecata de doar 2 zile, ti-o fi dor deja de bucuresti…
preturile nu s-au schimbat…tot 5 lei a ramas ora de popice…va mai asteptam pe la noi…:)
Ne bucuram ca mai avem un om care se indragosteste de Sibiu. Felicitari organizatorilor inca o data!
Pingback: Gânduri în dezordine » Blog Archive » Detaliile fac diferența – Prin Sibiul meu (II)
Nu vreau sa fie o critica (nici sibienii nu cunosc multe lucruri despre orasul lor) dar trebuie sa fac o corectura: Podul Minciunilor este primul pod de FONTA din Romania. Tot in Sibiu, la p-ta Cibin, podul care traverseaza raul Cibin este primul pod de fier din Romania.
Îți mulțumesc, Sipa, am corectat. E posibil să fi reținut eu greșit sau le-am încurcat între ele, nu că băieții nu ne-au informat corect.
Pingback: Denisa Bârgău [nevastă de Coşmar] » Un weekend în Sibiu: #prinSibiumeul
Sibiu..e superb..de cat timp vreau sa ajung pe acolo..si n`am reusit..
Fa-ti drum repede!
Sigur ca da, cum voi avea ocazia voi merge
Pingback: Planul de joi pentru început de weekend | Claudia Tocilă
Pingback: Despre vacanțe și alte bucurii | Claudia Tocilă