Detaliile fac diferența – Prin Sibiul meu (II)

În afară de toate lucrurile despre care v-am scris că m-au impresionat ieri, nimic nu și-a lăsat o amprentă mai puternică precum grija pentru detalii în acest oraș. De exemplu:

La Muzeul Brukenthal, care este absolut impresionant, după o discuție în fața tablourilor lui Grigorescu cu una dintre femeile care supraveghează sălile, dânsa mi-a urat ”Armonie în suflet!” nu banalul ”La revedere, o zi bună!”

Tot acolo, biletele erau imprimate cu un portret de-al Baronului Brukenthal și înăuntru se vindea ciocolată de diferite dimensiuni cu… ați ghicit! Brukenthal.

La Muzeul de Istorie florile din balcoane abia fuseseră udate, să le fie bine într-o zi caniculară.

P1090404

În spatele muzeului este amenajată o mică grădină plină de răcoare și umbră.

P1090395

Modul în care erau prezentate exponatele din acest muzeu: interactiv, neconvențional și în totalitate creativ, izvorâte din aceeași pasiune care se imprimă asupra celorlalți. Asta trebuie s-o vedeți cu ochii voștri.

P1090394

În Piața Mare sunt discret plasate niște rozete ce duc spre fostele depozite de cereale ale orașului. Un strop de autenticitate ce te transpun în era medievală fără mare efort.

P1090414

Chiar și binecunoscuta fântână arteziană care țâșnește de sub cărămizi este un mic artificiu prin care sibienii își asigură veselia locurilor. Chicotelie copiilor și joaca sunt nelipsite pentru că acest tip de fântână interacționează cu oamenii care vizitează piața.

P1090415

Și ultimul, pe care l-am observat exact la plecare: țâșnitoarele cu apă potabilă din mijlocul Pieței Mari.

P1090418

Acestea, cele de ieri și infinit de multe altele fac din Sibiu orașul pe care îl laudă toată lumea. Și dacă ați pățit ca mine, să tot treceți pe lângă el și să nu-l fi vizitat, aveți cuvântul meu că nu știți ce pierdeți.

#prinSibiulmeu este un proiect organizat de Asociatia pentru Infrumusețarea Orașului Sibiu și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria și programul Agenda Culturală 2011. Alături de aceste instituții, parteneri mai sunt Hotelul Levoslav , Printcenter șiAutonom.  Mulț›umim pentru sprijin Hermania, Atrium Classic Cafe,Oldies Pub, Vintage Pub, Supporter Sports Pub & Grill, CNM Astrași Muzeului Naț›ional Brukenthal.

Mulțumiri speciale Brylu, Tudor și Răzvan (pe blogul căruia găsiți foarte foarte multe informații despre tot ce înseamnă Sibiu).


  6 Comentarii

    • Claudia   •     Author

      Cu noi doar de la altii, o sa vedem zilele astea :)

  1. Pingback: Citybreak la Sibiu: lucruri facute cu drag « Alina Constantinescu

  2. Pingback: Sibiul meu, amintirile mele « Nebuloasa

  3. Pingback: Denisa Bârgău [nevastă de Coşmar] » Un weekend în Sibiu: #prinSibiumeul

  4. Pingback: Gânduri în dezordine » Blog Archive Lumina ta ce gust are? - Claudia Tocilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *