shutterstock_209760286-2

Cine e Paul McCartney?

Am văzut știrea asta cu adolescenții și tinerii de pe Twitter care au auzit noua melodie a lui Kanye West cu fostul membru al unei trupe din anii… ăă, de demult și care se întrebau cine e și îl felicitau pe Kanye că l-a scos la lumină. Imediat ce am văzut știrea, mi-a venit tare greu să cred că a fost o reacție atât de categorică și sigură, ci pare o glumă, un trolling care va ajunge prea departe.

E firesc să fie câțiva, poate chiar și câteva zeci de pe Twitter care să-și fi pus stupida întrebare pe bune. Suntem diferiți, ascultăm și trăim lucruri extrem de diverse și pot înțelege de ce un adolescent n-a auzit de Paul McCartney, dar a auzit de Kanye. Problema e că atunci când cauți pe Twitter istoricul întrebării ”Who is Paul McCartney?” sunt mai multe reacții de respingere decât întrebarea în sine în prima zi. În plus, cei care au început-o a făcut un trolling ca la carte, care, din păcate s-a lăsat și cu amenințări cu moartea. Măcar știm că fanii sunt fani până la moarte… a ignoranților.

Pot să înțeleg de ce povestea a fost delicioasă pe 9gag și reddit. Chiar și pe Daily Mail (care menționează în treacăt ca e o glumă, ca să se scoată, dar nimeni n-are timp să citească). Și tăvălugul continuă.

Dar… e o farsă, o glumă care s-a dus un pic prea mult, ca mai toate lucrurile pe internet. Și e cu atât mai păguboasă cu cât, din cauza unor oameni fără umor, care s-au luat prea în serios, o generație întreagă este considerată total stupidă și fără speranță. Iar eu cred în continuare că nu e deloc așa. Fiecare pădure are uscături, dar nu toată e uscată.

Vorba lui Will Smith: toți eram destul de prostuți la 14 ani, dar n-aveam Twitter și Facebook ca să ne știe toată lumea.

Băiatul care a primit cele mai multe reacții este comediant

   și într-un final a abandonat lupta pentru umorul pe internet.


  1 Comentariu

  1. Octav   •  

    Eu ma tot intreb cine e acest Kanye West? :)
    Nu mai e muzica ce era odata si nici oamenii nu mai sunt aceeasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *