shutterstock_240526546

Acum și cu studii

Încet-încet, parcă începem să aflăm cum să trăim frumos și culmea e că strămoșii noștri au avut întotdeauna dreptate. Din timpuri când totul era mai simplu, dar nu și mai ușor, au reapărut obiceiuri care ne fac mai sănătoși, obiceiuri care au dat rezultate și au devenit subiect de cercetare. Eliminăm coincidența pentru sceptici prin știință.

Și conform acestui articol, s-a aflat că:

– a fi empatic

– a fi de ajutor

– a face parte dintr-o comunitate strânsă

– a accepta lucrurile pe care nu le poți schimba

– a dărui și a primi iubire

– a medita

– a face thai chi și acupunctură

sunt obiceiuri de zi cu zi, legate de structura interioară care ne transformă sănătatea corpului. Fiecare dintre aceste constatări e dublată de studii la diverse universități din întreaga lume pe care le puteți citi dacă încă mai sunt dubii. Cred că în loc de tai chi merge și yoga (și pe asta s-au făcut studii) și aș mai adăuga că o doză sănătoasă de optimism (de asemenea dublată de studii) poate fi trecută pe lista asta fără probleme.

La prima vedere, nu-i mare lucru. Provocarea e să le faci mereu, chiar și într-o criză, chiar când sunt problemele mai multe și mai mari, chiar în mijlocul furtunii. Mie nu-mi iese mereu, dar lucrez la asta.

Lista asta pare chiar fezabilă și conține genul de promisiuni care nu necesită efort, dar care, respectată poate să fie mai bună ca oricare listă pe care v-ați pus-o în minte.

În plus, merită să mai rămânem pe aici, se pare că lumea nu se chiar prăbușește cum vrea media să ne facă să credem.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *