tops-catgry_big-sister.jpg

Povești de acum 15 ani

Acum 15 ani aflam că mama aștepta un bebe. M-a luat deoparte într-o zi și m-a întrebat ce cred despre ideea de a avea un frățior sau o surioară. La 10 ani nu te poți gândi decât la joacă (sau cel puțin așa gândea generația mea) și în mintea mea s-au derulat instantaneu scenarii de împletit codițe bălaie și alergat în jurul casei bunicilor. N-am fost în stare să-mi fac un calcul simplu – cum că până se naște bebele și până ajunge să se poată juca eu o să fiu o tânără domnișoară. Dar am zis DAA! VREAU!

Nu cred că decizia mea a înfluențat-o prea mult pe mama, dar sunt sigură că a liniștit-o entuziasmul meu. Și apoi au urmat 9 luni de grijă, de mângâiat burta crescândă a propriei mame, cântat în șoaptă la buric și atins de mâini între surori prin pielea mamei – o experiență magică pentru noi toți. În martie s-a născut sora mea, exact odată cu primăvara și în ziua Z am fost atât de aiurită și speriată că n-am reușit să transmit coerent mesajul celor care îl așteptau. Mama eroină s-a trezit cu noaptea-n cap, ne-a făcut o oală de borș înainte să plece la maternitate și m-a pupat pe frunte când am plecat amândouă – ea la spital și eu la școală.

Am crescut alături de sora mea și o vedeam cum se lungește, cum devine din bebeluș copil, i-am susținut primii pași și am făcut pe babysitter-ul de mi-a sădit pe vecie instinctele materne. Eu cam știu ce trebuie să-i faci unui copilaș, cum se ține capul, cum se hrănește, cum se schimbă, când și cum se adoarme. Am învățat toate astea la prima mână, chiar de la mama, exact așa cum m-a învățat cum se face borșul pe care l-a făcut între contracții.

Mai mult decât atât, în perioada aceea am aflat cât de important e să fii mereu atentă la corpul tău, la ce modificări apar în funcție de vârstă. La scurt timp, am aflat de Avon și în afară de broșurile lor colorate, de lupta de conștientizare a cancerului la sân.

Avon a împlinit anul acesta 15 ani. Și din 2002 am aflat, alături de ei, cum se face examinarea corectă a sânilor pentru a indentifica eventuale nereguli. Și asta mi-a prins bine mai târziu și mie și unor prietene. Am apreciat mereu implicarea lor în cauze desprinse din frumusețea femeilor și 15 ani mai târziu, când merg acasă, împart cu sora mea un spray de corp cu aromă de pepene…

bigsis-queen-ofprincess-c-frt

PS. Știai povestea cu borșul, sormea? Smile with tongue out


  4 Comentarii

 1. Andrei Bibire   •  

  fratii mei aveau 10 si 11 ani cand mi-am facut aparitia, nu stiu cat de pregatiti erau de inca un fratior, dar s-au conformat. Au avut grija de mine cand ai mei nu erau acasa. Pana in ziua de azi imi reproseaza cate partide de fotbal au sacrificat ca sa stea cu mine, cata bataie au mancat de la taica-meu cand am mai cazut din patut sub supravegherea lor, sau de cate ori m-au sters la fund, pana sa fac saltul de la olita. It`s all love, though :)

 2. Claudia   •     Author

  haha, eu nu am sacrificat nimic, ba dimpotriva – mi se pare ca toata familia intinerise odata cu aparitia surorii mele. Era ca si cum aveam parinti foarte tineri dintr-o data :)

 3. Mihai   •  

  Esti o fiinta minunata si asta ma inspira sa-mi accept si eu luminozitatea, mai mult decat am facut-o pana acum!
  Multumesc!

 4. Pingback: Blogging: Campaniile saptamanii 28 mai – 3 iunie din blogosfera romaneasca | refresh.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *