shutterstock_269516258

Recomandări de la Nemira pentru Gaudeamus și un concurs

Se apropie Gaudeamus și, dacă mai sunt și alții ca mine, e un Black Friday mult mai așteptat :)

Pe cât de mare e satisfacția de a vedea atât de multe cărți la un loc, pe atât de greu mi-e să aleg la fața locului așa că prefer să mă uit pe câteva recomandări înainte și să îmi fac liste orientative cu titluri care să-mi țină companie măcar până la Bookfest :)

Prietenii de la editura Nemira m-au provocat să fac o listă cu recomandări care să însumeze aproximativ 200 de lei. De ce 200 de lei? Pentru că este și valoarea premiului pe care mi l-au pus la dispoziție pentru voi. Încep recomandările și, la final, vedeți și ce conține și cum puteți să intrați în posesia lui.

Julian Barnes – Sentimentul unui sfârșit

Dacă încă nu ați făcut cunoștință cu Julian Barnes, e momentul să începeți și vă recomand cartea cu care am început și eu o serie de alte 4 sau 5 cărți scrise de el. Tony Webster își face bilanțul înainte de a păși în vârsta a treia, însă o veste venită de nicăieri îl leagă din nou de trecutul lui din care își amintește frânturi inegale și sentimente amestecate. Mediocritatea vieții lui își găsește un răspuns, iar stilul cuceritor al lui Barnes vă va convinge imediat.

 F.G. Haghenbeck – Cartea Secretă a Fridei Kahlo

Printre obiectele personale ale pictoriței Frida Kahlo s-a descoperit un carnețel cu rețete mexicane după care se pregăteau ofrandele dedicate Zilei Morților. Pornind de la acest carnețel, autorul reia firul vieții Fridei, cu tandrețe și, deși cartea e ficțiune, urmează biografia ei dintr-un unghi cu totul nou și interesant.

Muriel Barbery – Eleganța Ariciului

Una dintre cărțile preferate ale multor cunoscuți, este una dintre acele lecturi care rămân cu tine ca o îmbrățișare care te binedispune pe termen lung și pe care vei dori să o revizitezi pentru că oferă răspunsuri generale care se aplică din când în când momentelor grele. Micuța Paloma, în vârstă de 12 ani, decide să se sinucidă, însă are șansa de a o cunoaște mai bine pe Renee care o suprinde prin complexitatea personalității sale ferită de lume și perfect camuflată într-o portăreasă de bloc de lux. Apariția unui vecin nou și extravagant le unește, iar descoperirea le și schimbă destinele. A must-read dacă încă nu ați ajuns la ea – perfectă pentru iarnă :)

 Stephen King – Misterul Regelui

Nu, nu e un nou thriller clasic scris de Stephen King, ci un soi de autobiografie a tehnicii sale de scris, tehnică ce i-a adus faima mondială. Cum a apărut pasiunea pentru scris, cât e talent, cât e muncă, dar și sfaturi aplicate foarte practice direct de la maestru. Dacă scrieți sau dacă doar vreți să intrați în intimitatea unui scriitor, vă recomand această carte.

Michel Houellebecq – Supunere

Dacă nu ați mai citit niciodata un thriller politic, dacă nu știți ce e sau dacă încă nu ați intrat în universul distinct a unuia dintre cei mai interesanți autori francezi contemporani, cartea asta e pentru voi. Mult mai actuală acum decât în 2015 când am citit-o eu. Antieroul din oglindă al lui Houellebecq – Francois – duce o viață aproape plictisitoare, presărată cu aventuri sexuale trecătoare și nesatisfăcătoare în timp ce în Franța vine la putere un guvern musulman care vine cu niște propuneri interesante care să-i pipereze viața.

Crăciunul în cele mai frumoase povestiri

…sau ce să oferi de sărbători unui fan Crăciun sau unui copil (la trup sau la suflet). M-am gândit exclusiv la voi, eu nu sunt fan, dar aș face-o cadou cuiva care e. Și cine știe… poate topește și inimi de Grinch?

Adrian Mihălțianu – Epoca inocenței

Una dintre cele mai interesante descoperiri de anul trecut, se întâmplă să fie și cartea unui cunoscut dintre ai mei. Într-un viitor nu foarte îndepărtat, într-o lume divizată de lupta pentru putere, naționalism și poluare, omenirea încă privește spre viitor, însă dincolo de Pământ, pe Marte și poate chiar dincolo de sistemul nostru solar. Un thriller SF (și nu prea, mai degrabă vizionar) extrem de satisfăcător care m-a făcut să dau paginile fără să respir, am citit-o într-o zi pe plajă. Ce e aproape îngrijorător și îi iese de minune lui Adrian este creionarea unui viitor foarte posibil – răspândirea naționalismului, dependența totală de tehnologie, colapsul mediului înconjurător etc.

Mara Wagner – În spatele blocului

Aș putea să fac o recomandare de carte pe care încă nu am citit-o? Da, cu siguranță. Pentru că presimt că este exact despre copilăria noastră petrecută în spatele blocului, împreună cu alți copii, cu jocuri ”analog” ca hoții și vardiștii, rațele și vânătorii, șotron, elastic, de-a v-ați ascunselea și multe alte mărturii alte felului în care am crescut.

Acestea fiind spuse, revenim la concurs! Editura Nemira pune la bătaie un pachet de cărți în valoare de aprox 200 de lei unuia dintre voi care îmi face o recomandare de carte – alta decât ce am listat eu sau ce e în linkurile de mai jos.

Voi numi câștigătorul prin tragere la sorți la final de Gaudeamus, duminică închid concursul la ora 22:00.

Lista aleasă de ei este:

https://nemira.ro/craciunul-in-cele-mai-frumoase-povestiri-5764

https://nemira.ro/spargatorul-de-nuci

https://nemira.ro/istoria-naturala-a-dragonilor

https://nemira.ro/problema-celor-trei-corpuri

https://nemira.ro/fellside

https://nemira.ro/arme-matematice-de-distrugere

https://nemira.ro/bani-munca-timp-liber

Aștept recomandările voastre! Succes!

UPDATE:

Am făcut extragerea!

Screen Shot 2017-11-27 at 1.13.17 PM


  7 Comentarii

 1. Ruxandra Bujorescu   •  

  Stephen King – Ce-am găsit al meu să fie

 2. Andreea Velicoiu   •  

  La răsărit de Eden – John Steinbeck

 3. Ana Volintirescu   •  

  Amsterdam de Ian McEwan

  • Claudia   •     Author

   Buna, Ana,

   Ai castigat! O sa le trimita editura spre tine! :)

   • Ana Volintirescu   •  

    Uraaaa! Multumesc mult, Claudia! 😀 Multumesc si editurii Nemira, abia astept sa le primesc!

 4. Chiriac Camelia   •  

  Harper Lee – Sa ucizi o pasare cantatoare

 5. Andreea   •  

  Un veac de singurătate de Gabriel Garcia Marquez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *