DSC01731.jpg

Vocea României – Spectacol continuu

După experiența de vineri de la Dansez pentru tine, știam în mare la ce să mă aștept pe platourile de filmare de la Vocea României. Sau cel puțin așa credeam…

Studioul în care se filmează Vocea României aduce cu un hangar, dar fără să fie lipsit de personalitate: decorurile bogate, locurile atent distribuite și cele patru scaune care domină întregul studio dau de înțeleles că lucrurile sunt mai serioase ca oricând.

DSC01731

Spre deosebire vineri, unde cuvântul de ordine la ”Dansez pentru tine” a fost relaxare, Vocea României ar fi cel mai bine definit de cuvântul profesionalism. Și la Dansez există din plin, drept dovadă că ”starea de audiență” a fost inventantă într-o vineri, dar mi se pare foarte bine pusă în valoare într-o marți. Secundele încă se numără cu voce tare, publicul încă e ghidat de regizorul de platou în microfoane și, în general, mi-a dat senzația de mai multă strictețe și asta o pun pe seama formatului tânăr al show-ului.

DSC01762

Pavel Bartoș este sufletul emisiunii: aleargă de colo-colo în fața camerelor și a prompterului, e mereu pus pe glume (unele chiar foarte bune), își repetă replica de deschidere în șoaptă, apoi cu voce tare și nu se ferește să interacționeze real cu publicul. La un moment dat, o fetiță cu bucle răvășite aproape că era să-l suprindă în direct tragându-l de colțurile sacoului. Pavel a râs și i-a făcut semn tatălui ”s-o țină un pic cât intră în direct…” Smile

DSC01712

Cei patru antrenori, la fel ca și vedetele de la Dansez pentru tine, ajung să se atașeze mult de concurenți și munca lor devine cale pentru același vis. După ce a făcut dificila alegere de a o elimina pe Cristina Vasiu, Horia Brenciu a exclamat într-o pauză: ”Cel mai mult aș vrea să refacem mereu prima ediție. Cineva fără chip cânta, te întorceai dacă-ți plăcea și te alegea el sau ea pe tine. Nu se poate să revenim acolo de fiecare dată?!”

DSC01753

L-am văzut pe Horia frământându-se în timpul melodiilor celor doi concurenți care se duelau. Momentele în care părea că îngână entuziasmat versurile și le susține notele, alternau cu momentele de tristețe, în care îl vedeam ducându-și mâinile prin păr, căutând parcă un răspuns pierdut printre firele umede. Smiley a părut un pic mai hotărât, dar nu pentru că alegerea i-a fost mai ușoară (ba dimpotrivă, aș zice), ci pentru că nu e la fel de pasional ca Horia și, spre deosebire de el, simte că toți concurenții au mai multe șanse decât îi lasă scena pe care o părăsesc la Vocea României.

DSC01761

Ce mi s-a părut cu adevărat foarte interesant a fost faptul că show-ul continua de multe ori și după ieșirea din live. După eliminarea Cristinei, publicul a aplaudat-o la ieșirea de pe scenă și a cântat ca la concert la repetițiile solistului Reamonn, Rea Garvey. Plus că buna dispoziție a lui Pavel și a celor patru antrenori de voce a fost molipsitoare în orice moment de pauză.

DSC01740

Un spectacol, atât în fața ecranelor, cât și în afara lor, Vocea României a fost pentru mine o surpriză mai mult decât plăcută. Mă bucur foarte mult că există modele de divertisment care se bazează pe profesionalism, pe niște valori umane și pe amuzament lipsit de vulgaritate și pentru emisiuni ca acestea merită să-mi mai plătesc o lună abonamentul la cablu…


  5 Comentarii

 1. Carmen Albisteanu   •  

  Nu-mi amintesc sa fi urmarit niciun Friends, niciun MASH, niciun Ally McBeal in copilarie asa cum urmaresc acum Vocea Romaniei :)

  • Claudia Tocilă   •  

   :)) Adevarul e ca e un show total si e lipsit de pomanageala si lacrimile celorlalte spectacole de talente. Ma mai uitam tot asa la Ploaia de Stele, daca mai stii 😀

 2. Alex Silanovici   •  

  pentru mine acest show inseamna seara de marti petrecuta in fata televizorului indiferent de invitatiile pe care le primesc..asa ca, total de acord see you cele de mai sus :)

 3. Pingback: Bloggeri la ”Vocea României”. La peluză, firește :D | Chinezu

 4. Pingback: Cum s-a văzut Vocea României live ? | Tomata cu scufita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *