Vinerea de film -The Darjeeling Limited

Să vezi un film despre călătoria într-un tren în tren face ca experiența să fie cu atât mai interesantă. The Darjleering Limited e un tren de lux din India în care își dau întâlnire trei frați care nu s-au mai văzut de la înmormântarea tatălui lor pentru a face o călătorie spriituală împreună.

Itinerariul presupunea vizitarea unor temple, niște ritualuri și etape care să-i reunească pe cei trei. Cum socoteala de-acasă nu s-a potrivit cu cea de pe tren, adevăratele lecții le învață în afara șinelor de tren. Filmul e încâlcit, acțiunea e foarte puțină și încărcată cu metafore legate de viața celor trei.

Sfârșitul călătoriei le aduce răspunsurile căutate, dar nu în forma pe care și-au propus-o. Familia dezbinată, lovită de o grea încercare ajunge la o înțelegere:

1. Mâine începe o nouă zi și ar trebui să facem totul pentru a ne bucura de compania celorlalți și de locurile în care ne aflăm.

2. Vom înceta să ne plângem de milă pentru că nu este foarte atractiv pentru ceilalți.

3. Vom începe să facem planuri pentru viitor.

N-a fost ”spoiler” pentru că e păcat dacă ajungeți la concluzie fără călătorie. Owen Wilson, Adrien Brody, Jason Schwartzman, Angelica Huston și Bill Murray și Natalie Portman pentru câteva clipe sunt argumente în plus care recomandă acest film. Cireașa de pe tort e că filmul e scris de unul din fiii lui Coppola.

Ați prins toate simbolurile din această recenzie? Bun, deci o să vă placă filmul  :)


  5 Comentarii

 1. Laura   •  

  Chiar intrebam recent lumea ce filme interesante recomanda. Acesta a ajuns acum pe lista mea de „must see”. Multumesc! :)

  • Claudia   •     Author

   Draga Laura, de regula aleg filmele care sa-mi transmita o stare sau un mesaj. Revino vinerea, sper sa am mereu sugestii care sa fie pe placul tau :)

 2. Laura   •  

  O sa revin cu siguranta. Cu cat frunzaresc acest blog, cu atata gasesc numeroase informatii pe gustul meu. :) Reader si Blogroll e directia. Sunt aici informatii frumoase despre teatru si film, informatii care mi-ar placea sa ajunga la cat mai multa lume.

 3. Claudia   •     Author

  Multumesc! Stii ce-mi doresc eu de la tine, in schimb? Sa scrii mai des :)

 4. Laura   •  

  :) Mi se tot spunea asta in ultimele luni, asadar am trecut-o pe lista de rezolutii a lui 25. (Cum am numit eu propunerile pentru noul an din viata mea… :p)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *