shutterstock_92369284

Vinerea de film – Age of Adaline

Sau ”De când n-ați mai văzut un film de dragoste?”

Age of Adaline este povestea unei tinere care, în urma unui accident cu mașina, trece printr-o experiență pe care știința n-o va putea explica decât peste vreo 100 de ani și anume că supraviețuiește accidentului, prăbușirii automobilului în apă înghețată și lovirea de trăsnet și… devine nemuritoare. Dar nu este nici pe departe un film despre super-eroi sau ceva SF, ci despre lupta ei cu timpurile în schimbare și dificultățile pe care le întâmpină în a socializa mai mult de 10 ani, cam când oamenii încep să-și pună întrebări despre operațiile estetice și pacturi cu diavolul. Fiica îi îmbătrânește, își mută locul și își schimbă numele odată la 10 ani până când, prin zilele noastre, întâlnește un bărbat căruia să-i spună secretul ei.

Altfel, Adaline este jucată de Blake Lively care are ceva din Hollywoodul vechi, este o apariție pe ecran și joacă destul de bine rolul unei femei care și-a atins vârful în eleganții ani 1930. Dar nu mai mult, căci fie rolul a fost de așa natura, fie chiar așa este ea, dar nu reușește să convingă suficient, are o rigiditate care poate fi trecută cu vederea doar pentru că este într-adevăr foarte plăcută de camera de filmat și are o dulceață care lipsește unor actrițe din filmele romantice.

Și povestea are destul de multe lipsuri și pare uneori trasă de păr de-a dreptul, dar nu vă lăsați atrași în jocul acela și ”go with it” pur și simplu și veți descoperi un film cald, plăcut și mult mai puțin siropos decât credeați.

Ce m-a dezamăgit pe mine un pic este lipsa înțelepciunii pe care ar trebui să o aibă o femeie care a trecut foarte lucidă prin toate schimbările ultimului secol. Da, cultura ei generală este enormă, dar inteligența emoțională lasă puțin de dorit.

Voi ce ați face dacă ați fi ”forever young” pe perioadă nedeterminată? Oare nu v-ar speria gândul că toți cei din jur au o limitare, un termen de expirare (oameni dragi, locuri, animale de companie etc) și voi nu? Oare v-ați plictisi cumva de o viață dezrădăcinată al cărui final nu-l vedeți?

Sunt întrebări pe care le ridică The Age of Adaline și pentru care merită să-l vedeți. Iar dacă tot mergeți, vă recomand sala Grand Ultra de la Grand Cinema&More din Băneasa ca s-o vedeți pe Blake Lively pe cel mai mare ecran plat din România și să-i auziți vocea senzuală în sistem Atmos :)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *