unnamed

Vinerea de film – The Eternal Princess și The Avengers

Katie Holmes și-a făcut debutul regizoral la prestigiosul festival Tribeca din New York cu un scurtmetraj despre Nadia Comăneci.

Filmul este despre:

In 1976, a 14-year-old Nadia Comaneci became an overnight sensation after she accomplished what no one had ever done before in professional gymnastics—she scored a perfect 10. Eternal Princess is an intimate look at her inner struggles, personal dedication, and greatest success.

Cele două sunt prietene, mai ales că Nadia este foarte populară în State și a fost prezentă la mondenități mereu.

Filmul “Eternal Princess” (Printesa veșnică) e un documentar de 16 minute și a fost deja prezentat în premieră în cadrul festivalului în cadrul secțiunii “Shorts: Be Yourself”, secțiune ce include mai multe filme de scurtmetraj ce pun în evidență povesti despre identitatea de sine.

Great night with my dear friend Nadia @tribecafilmfestival @espn @30for30

A photo posted by Katie Holmes (@katieholmes212) on

În prezent, Katie mai lucrează și la un film bazat pe romanul All We Had de Annie Weatherwax.

***

Tot în rubrica de astăzi aș vrea să vă semnalez apariția unei noi săli de cinema în București, o sală cu adevărat specială, ale cărei inovații sunt visul oricărui cinefil: la Grand Cinema&More s-a deschis Sala Grand Ultra. Ce o face memorabilă?

Sala Grand Ultra aduce în premieră un grad unic de confort și design, fiind dotată cu cel mai lat ecran de cinema din România – 22,5 m, design black box (negru pe pereți, ca în timpul filmului să nu-ți distragă atenția) și revoluționarul sistem Dolby Atmos.

Atmos este cea mai nouă tehnologie audio surround din lume, care poate reda simultan până la 128 de obiecte audio independente. Sistemul revoluționar permite atât poziționarea foarte precisă a sunetului în interiorul sălii, cât și mișcarea lui în funcție de acțiunea filmului, oferind o ambianță sonoră incredibil de realistă. Am asistat la câteva demonstrații înainte de film, dintre care una cu o ploaie torențială: dacă închizi ochii, te-ai putea păcăli că ești afară.

Grand Ultra beneficiază și de dublu proiector 4K cu capacitate 3D și HFR, fiind singura sală din România care deține această soluție inedită chiar și pentru filmele 3D – adică totul se vede lacrimă și mult mai spectaculos. A fost pentru prima oară când efectele speciale ale filmului mi-au dat amețeală.

Despre Avengers… n-aș vrea să spun decât că este pentru fanii genului. N-are sens să-mi spun părerea pentru că am constatat, o dată pentru totdeauna, că filmele cu supereroi nu sunt pentru mine. Nu mă mai încăpățânez și nici nu mai intenționez să vă tulbur entuziasmul. E bine făcut, e bine dozat și cei care au urmărit fenomenul vor fi încântați.

Mare noroc am avut de scaunele foarte confortabile de la Sala Ultra: 2 ore și jumătate cât ține The Avengers ar fi fost un chin pentru mine din toate punctele de vedere.


  1 Comentariu

  1. Bookish   •  

    Chiar nu stiam ca cele 2 sunt prietene :) Am cautat documentarul pe youtube, dar banuiesc ca o sa mai dureze ceva pana o sa fie in vizorul publicului larg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *