UnderCloud 2013_Afisul

Hai la UnderCloud 2013!

E al treilea an in care merg la UnderCloud. Inca de la prima editie la care am fost, am simtit ca e un festival pe sufletul meu: actori tineri, teatru independent, piese care se nasc din pasiunea celor care le aduc pe scena si hranesc publicul cu emotii.

Faptul ca anul acesta sunt blogger oficial nu poate sa insemne decat ca voi fi mult mai des acolo si ca va voi transmite o parte din pulsatia scenei si a culiselor. Sper totusi sa ajungeti la cat mai multe piese pentru ca, incercand sa-mi fac programul, am constat ca ar trebui sa fiu acolo mereu si ca nu pot rata nicio piesa, de aceea va incurajez sa va bucurati de 11 zile de magie in Bucuresti.

Nu intamplator s-a ales Muzeul Taranului Roman – e ceva din simplitatea, dar si intensitatea trairilor transmise oamenilor care se potrivesc perfect cu atmosfera de acolo.

Acum cateva saptamani am cunoscut-o pe Chris Simion, trupul si sufletul acestui festival. Stiti acei oameni de care te simti aproape din prima clipa? Acei oameni care iti povestesc cu asa mult patos despre ceea ce fac incat devii admiratorul lor pe viata? Asa e Chris. Oricum imi placea conceptul si tot ce s-a intamplat la UnderCloud pana acum, insa dupa acea discutie (care a durat o ora jumatate, insa au trecut doar 5 minute intre noi), mi-am dat seama de ce e atat de frumos acest festival: pentru ca, in spatele lui, sunt mici locomotive alimentate de dragoste pentru scena.

Numai cititi ce program au pregatit!

„In perioada 20 – 31 august 2013, la Muzeul National al Taranului Roman ploua racoritor cu teatru independent! Debutul acestei editii va fi marcat de spectacolul „Mascariciul”, cu Horatiu Malaele si Nicolae Urs, un adevarat eveniment teatral care se joaca de opt ani cu sala plina. Tot marti, de la ora 21:00 va avea loc „Mecanica Inimii”, spectacol lectura produs de UNDERCLOUD în regia lui Chris Simion, cu o distribuție formată din câțiva dintre cei mai mari actori ai momentului, care sustin teatrul independent: Maia Morgenstern, Medeea Marinescu, Marian Ralea, Marius Manole si Vlad Zamfirescu. Miercuri, 21 august, curtea interioara a Muzeului National al  Taranului Roman se va transforma sub luminile primului spectacol de teatru acrobatic din Romania, „Omul Pescarus”, iar joi, Medeea Marinescu si Marius Manole vor putea fi revazuti intr-un spectacol de exceptie in regia lui Radu Beligan, „Fa-mi loc!”. Pentru prima oara,UNDERCLOUD adaposteste anul acesta spectacole-concert, prin care actritele Aylin Cadir si Anca Sigartau pot fi redescoperite. De asemenea, UNDERCLOUDsustine teatrul tanar si foarte tanar, prezentand unele dintre cele mai bune spectacole de absolvire de la UNATC „I.L. Caragiale” precum si pe cel care va castiga premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Ideo Ideis din Alexandria.

Programul complet se gaseste aici si de saptamana viitoare, ne delectam cu teatru independent! De orice!

UnderCloud 2013_Afisul


  1 Comentariu

  1. Cris   •  

    Felicitări! Și emoții frumoase, pe care să le rupi ușor din tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *