vama veche 2013

Nu e bine în Vamă

Nu e bine că oamenii n-au nicio grijă, iar în alte stațiuni trebuie să ai grijă să arăți bine, să ai cea mai bună masă, să ai lanțul cel mai gros și cea mai scumpă băutură în pahare.

Nu e bine că nisipul nu e perfect fin și malul e abrupt și stâncos, strică manichiura și poate vine valul și-ți ia machiajul sau îți udă cocul atent făcut.

Nu e bine că sunt tineri care nu au mulți bani, ci doar zâmbete-n privire. Sunt fete lucioase care nu se agață cu un zâmbet.

Nu e bine că uneori se ia curentul și te forțează să faci glume în loc să privești în telefon și e nevoie să-ți imaginezi melodia pe care vrei să dansezi.

Nu e bine că nu sunt manele și mamasite (dați click pe pe propria răspundere).

Nu e bine pentru nu somonul e cel mai bun pește din meniu.

Nu e bine că nu-ți tihnește în baldachin când pe plajă lângă tine dorm îndrăgostiți adormiți după răsărit.

Nu e bine pentru că ți se umple mașina de praf.

du-te acasa

Nu e bine pentru că fetele sunt nemachiate la plajă și nu au nici un fel de încălțări cu tocuri în tot bagajul de mare.

***

Nu știu dacă s-a stricat Vama, n-am fost în vremurile ”alea bune” și nici n-am fost niciodată cu cortul, cum nici nu am rezistat niciodată să ascult bolero-ul de pe plajă. Cert e că fiecare drum acolo mă încarcă de energie bună, de vederea oamenilor  liberi cu gândul. În plus, eu cred că schimbările vin nu din exterior, ci din interior, mereu pentru că așteptările noastre sunt diferite.

A fost cel mai aglomerat weekend pe litoral, iar asta a însemnat doar că erau mai mulți nebuni frumoși ca în tot anul. Din fericire, nu există condiții propice pentru alte specii pe care le cunoașteți cu toții.

vama veche 2013


  14 Comentarii

 1. Mihai Baboi   •  

  Desi inteleg ideea, nu pot sa fiu pe deplin de acord cu tine. Nu numai statiunea da atmosfera, ci si omul. Merg in fiecare an la Mamaia. Nu ma duc in club, nu dau bani pe baldachin si sampanie si nici nu incerc sa agat blonde tunate pe plaja. Nu-mi flexez muschii sa vada lumea ce bine arat. Ma comport ca-n Vama, dar la Mamaia. Si n-a venit nimeni pana acum sa ma dea afara de pe plaja pentru asta. :)

 2. Claudia   •     Author

  @Mihai – imi pare rau daca te-ai simtit vizat, evident ca nu ma refeream la TOATA lumea. Am si mentionat ca e vorba doar de anumite specimene.

 3. Mihai Baboi   •  

  Nu m-am simtit vizat. Am simtit ca articolul prezinta doar o latura a povestii. Voiam sa punctez ca Vama / Mamaia nu e chiar Alb / Negru; mai degraba Gri deschis / Gri inchis :)

  Statiunea in care mergi ar trebui sa reprezinte CEL MULT jumatate din poveste. Restul ar trebui sa fie mindset-ul tau si oamenii cu care esti.

 4. CristiSima   •  

  Putina exagerare, in rest Vama ramane Vama, iar Mamaia, Mamaia :)

  • Claudia   •     Author

   Si totusi, repet: am mentionat ca nu e vorba decat de o anumita categorie de oameni si normal ca e o exagerare subiectiva, caci de aceea scriu pe blog si nu la ziar :))

 5. Cougar   •  

  e, dacă-ţi place ţie, aia contează. faptul că e cam cel mai prost loc de pe litoral în ceea ce priveşte curăţenia, serviciile, preţurile şi turiştii e complet irelevant.

 6. MIRIAM SIMONA   •  

  Am fost anul ăsta şi în Vamă,şi în Mamaia. Sunt foarte fericita că nu sunt omul care nu se poate bucura de o vacanţă, de viaţă în definitiv,doar din simplul motiv că nu se poate adapta.Când mă duc in Vamă îmi place să stau pe nisip,la rulotă,ametită din bere ieftină. Când mă duc în Mamaia îmi place să am o pereche de pantofi cu toc în bagajul de mare,să beau Breezer,să ma bronzez pe sezlong. Sunt două situaţii diferite, două dispoziţii diferite. Ai putea să întelegi,eşti femeie.Aşa cum ai putea să înţelegi ce înseamnă un stereotip şi că tu faci parte din masa de oameni care îl creează. Cum ajung atât de mulţi oameni să trateze subiectul ăsta cu o seriozitate stupidă este mullt peste activul meu raţional.Te face să te simţi spirituală? Superioară?Un sistem de valori acid nu face decât să te transforme într-un om plin de frustrări.. Un om liber cu gândul se simte bine oriunde,apreciază frumosul din orice şi nu se uită cu atât de mult amar în jur.Mai ales când este la mare.

  • Claudia   •     Author

   Asta cu „ai putea sa intelegi ca esti femeie” ce e? nu tot un stereotip?

  • Claudia   •     Author

   … cum desigur era la mintea cocosului ca era o exagerare in spirit de gluma. Asta ai fi observat-o si din lipsa altor comentarii de genul celui pe care l-ai lasat. Dar poate sunt prea putin rationala pt tine asa cum bine ai observat. Relax :)

 7. Cougar   •  

  a, eu nu merg la vama veche. şi unde merg eu nu spun pe net, că n-am înnebunit.

 8. Claudia   •     Author

  Ce bine faci! Da intr-un mail spui? 😀

 9. MIRIAM SIMONA   •  

  Noroc ca nu am mintea cocosului!O persoana care are senzatia ca incadrarea in cele doua genuri: barbat/femeie este un stereotip este putin pe langa realitate. Din acest motiv refuz sa iti explic ca nu ai inteles nimic scrutand raspunsul meu, e de prisos 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *