133482885_640_thumb.jpg

Trăiți.

Sfârșitul de săptămână m-a zguduit cu o veste din aceea cum speram să nu se mai întâmple…

Tout passé de acum, dar aș vrea să vă spun și vouă ce le-am spus alor mei: trăiți tot ce vine spre voi, primiți tot ce vi se oferă, că e bun sau rău, dar să rețineți că totul e trecător. Nimic nu doare la nesfârșit, totul are o soluție într-un final, chit că depinde sau nu de voi.

Știu că uneori e greu, că doare ca și cum un pumnal uriaș se învârte nebunește în voi, că uneori vă simțiți atât de singuri încât vă luați genunchii în brațe, că uneori nici pe voi nu vă mai înțelegeți, că nu știți nici ce vreți, nici ce căutați și nici pe cine… Dar nu durează mult și toate acestea vor fi amintiri și mărturii că viața merge mai departe și că există un echilibru constant între binele și răul de deasupra voastră.

Aveți grijă de voi și de cei din jurul vostru. Trăiți ca și cum nu mai există ziua de mâine, faceți tot ce vă doriți, chiar și o nebunie, chiar și ceva interzis, greșit sau care va va face să suferiți mai târziu. Plecați, refuzați, visați, acceptați, zâmbiți. Faceți planuri, dar nu le lăsați să vă conducă, ci să lucreze pentru voi.

Îmi vine să râd și să plâng în același timp când mă gândesc ce fraieri suntem și cum ne trăim orele făcându-ne griji pentru lucruri care oricum nu ne fac fericiți și pe care ”trebuie” dar nu le vrem cu adevărat când știm foarte bine că fericirea ACEEA e o clipă perfectă care trece și nu se poate susține. O oră pe o plajă, o înghețată foarte bună, o zi cu cei mai buni prieteni, o cină în familie, finalul unei ore de alergare, un somn odihnitor de după-amiază, cafeaua de duminică, un sărut prelung… Acestea și ce mai știți voi. Atât. Restul? It’s water.

Azi am simțit din nou aerul care mă înconjoară și am fost conștientă de prezența mea. Sunt aici și asta e un privilegiu, chiar dacă uneori uit și cred că e o povară. Mi-aș fi dorit să nu mi se reamintească așa…

Parcă așa spuneai mereu, nu?

133482885_640


  13 Comentarii

 1. B.   •  

  uau, who rocked your world negativ si de ce asa pesimista? viata e roz, capu’ sus, curcubee, unicorni… ce naiba :)

 2. Claudia   •  

  Da de ce ti se pare ca e pesimist? Oare nu v-am indemnat sa traiti frumos? Mai citeste o data… sa vezi ce optimism se ascunde printre randuri!

  Totul e wonderful, asa imi soptesc unicornii :)

 3. B.   •  

  Pai… cuvinte ca „totul e trecator, primiti tot ce vi se ofera” si filmuletu’ m-au facut sa cred ce cred, poate ca-s batut in cap (de soare) acum, o sa-l recitesc maine „la rece” :)

 4. carmen   •  

  Nu ştiu de ce, dar îţi las doar un „mulţumesc”. Înţelegi tu mai bine.

 5. Liviu   •  

  Traieste ca si cum ar fi ultima zi ! Asa imi sfatuiesc toti prietenii; nu sunt de acord cu a face lucruri pe care mai tarziu sa le regreti, mai ales daca au impact negativ asupra altor finte…Un bine facut, oricat de mic ar fi, ii da celui care il face o anumita stare de relaxare, ca si cum s-ar intoarce inzecit…Deci faceti bne, pt a va simti bne ! ! !

 6. Liviu   •  

  Scuze, se pare ca am o problema cu tasta „i” la ” fiinte” si „bine”…asa e cand scrii in timpul mersului…

 7. Claudia   •     Author

  Liviu – nici eu nu sunt de acord, dar cand sunt pusa in fata lor, nu le refuz :) Si ce daca e posibil sa suferi mai tarziu? „Ce-ar fi fost daca?” e cea mai perversa intrebare si te macina de nu-i adevarat.

  Desigur, si aici sunt de acord cu tine, atata timp cat nu faci altora rau…

 8. Pingback: De neînțeles | Claudia Tocilă

 9. creve   •  

  Eu unul nu sunt de acord cu ideea trăiește ca și cum ar fi ultima zi. Cel puțin nu e completă ideea din punctul meu de vedere. Depinde de la om la om cum înțelege să trăiască ca și cum ar fi ultima zi. Mulți știind că ar fi ultima lor zi ar face tot ce e mai rău. E bine să îți pui toate în ordine și să fi pregătit oricând să îți închei viața, dar în același timp e bine să trăiești ca și cum ai mai avea de trăit 100 de ani. Să îți faci treaba la muncă cu conștiinciozitate, să înveți ca să termini facultatea, să fi cel mai bun să dai tot ce ai mai bun.

  Știu că e greu, dar trebuie îmbinate cele două 😀

 10. Claudia   •  

  Creve, nu ma refer la prostii gen Yolo, ci la sentimentul de impacare pe care sa-l ai la finalul zilei – pui capul pe perna si nu esti certat cu nimeni, ai facut ce ti-ai dorit in limitele decentei si a sigurantei proprii, ai iubit, ai facut un bine etc.

 11. Pingback: Link-uri faine [mai 2013] | FainzineFainzine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *