C360_2012-05-22-22-43-40.jpg

Simulare

Unele lucruri merită un ”repetir,” o pregătire, o încercare înainte de marea lor probă. Aseară mi-am făcut o simulare de bagaj pentru vacanță. Sunt o ciudată, știu: eu plec abia joia viitoare. Nici măcar n-a fost o simulare din entuziasm, să văd eu cum mi-ar arăta valiza, ci din rațiuni practice: încap toate sau în puținul timp liber trebuie să cumpăr un alt troller? Mai am timp să le spăl și pe cele care sunt doar opțiuni și n-au loc? Pentru cineva cu așa de puțin timp pentru treburi casnice, chiar și o oră dedicată unei liste poate face minuni.

Au încăput. Nu fără mici compromisuri, nu fără ceva efort la închidere, nu fără un Evrika! la final. Mie îmi place să pregătesc lucrurile care o să-mi aducă bucurie, na! Dați-mă în judecată, ce să zic! Anul trecut am devenit Vacationzilla pregătind singură 5 zile într-o stațiune uitată de lume, dar a fost fără evenimente neprevăzute și m-am putut relaxa așa cum am visat. Mă rog, mai puțin ploaia din ultima zi…

Simulare pentru o lucrare de print foarte importantă, o dublă de probă înainte de o filmare, un discurs spus cu toată seriozitatea în fața oglinzii, haine aruncate prin toată casa înainte de o ieșire împortantă, o ciornă mâzgâlită înainte de a trece ”pe curat.” Multe dintre ele ni se par firești, ba chiar nu vedem rezultatul final fără ele.

De exemplu, să stai cu iubitul/iubita înainte să vă căsătoriți ca să vă aflați micile metehne enervante de zi cu zi. Unul sigur sforăie sau dă din mâini în somn, pe unul îl uită Dumnezeu în baie, unul lasă păr pe chiuvetă și altul nu-și spală niciodată lingura de dulceață sau nu pune cartonaș sub pahare.

N-ar putea să inventeze cineva un simulator combinat cu o mașină a timpului? Să știi și tu dacă cel de lângă tine o să se transforme într-un dubios, un leneș sau un isteric? Poate n-ar mai avea farmec, dar măcar nu ți-ai mai pierde mințile progresiv.

C360_2012-05-22-22-43-40


  6 Comentarii

 1. violeta   •  

  Asteptam sa ne spui si care este destinatia. Cu siguranta cand vom stii nu te vom da in judecata :) ca ai facut simulare de bagaj :)) :))

 2. AlinaC   •  

  asta cu simulatorul de relatii mi se pare o idee foarte buna :))

 3. Claudia   •     Author

  Vio, urmeaza, stay tuned 😀

  Alina, macar asa, cat sa o punem de-un trailer, tot sa ti se faca pofta sa vezi filmul, dar sa stii macar daca e comedie, horror sau drama :))

 4. Roxana   •  

  Ce fain ca nu sunt singura care face astfel de lucruri!
  Mie imi place sa spun ca sunt cu un pas inainte si vreau sa prevad anumite neplaceri! :)
  Simulatorul combinat cu masina timpului e tot ce imi lipseste!

 5. Claudia   •  

  @Roxana Dar eu ce ma bucur ca nu sunt singura :)))

 6. Pingback: AMR 1 zi | Claudia Tocilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *