Delicate-butterflies-18267660-600-479.jpg

Simetrie

Cu unii oameni merită să riști totul și să-ți arunci pe masă miza cea mai mare în timp ce-ți arăți toate cărțile. Începuturile pe care ți le pot oferi ei sunt de neprețuit și nu te poți împotrivi atracției irezistibile de a descoperi ce e în spatele aparențelor.

Începuturile sunt mereu dătătoare de entuziasm, de aripi și de planuri care te provoacă să intri în retrospecție si în contrast cu noua ființă care se desfășoară înaintea ta. În încercarea ta de a desluși pe cineva nou, te înveți și te recompui pe tine însuți, iar acesta e, de fapt, adevăratul farmec.

Cu unii oameni merită să ai răbdare infinită și să le înțelegi nepuntințele. Sunt aceia pentru care decizi că îți poți călca sufletul ca să-l ridici pe-al lor, sunt cei care, de fapt, ți-l reclădesc mereu ca pe-o pasăre Pheonix… dintr-un aparent nimic, dintr-o cenușă neagră și amară transformată în nectar.

Răbdarea e o virtute care nu le este oferită tuturor, chiar dacă ești capabil s-o simți pentru că e o nestemată între sentimentele omenești și te crește, te maturizează înainte de vreme doar pentru acela care o primește… sau nici nu știe.

Cu unii oameni merită să fii necruțător și să le refuzi ocazia de a te atrage în nimicnicia lor. Sunt aceia care încearcă să te convingă că merită riscul și răbdarea lor. Ceilalți știu că nu le pot cere și nici nu le așteaptă.


  10 Comentarii

 1. Uries   •  

  Cu siguranta povestea din acest articol are un substrat de adevar personalizat. Ceva din viata ta, un click micut a declansat in tine dorinta sa asterni aceste vorbe pe o pagina virtuala. Si ai facut-o minunat.

  Ca si completare, cei mai multi oameni cersesc pur si simplu intelegere, rabdare, compasiune si mai ales onestitate, in timp ce ei nici macar nu sunt dispusi sa ofere primii exact ceea ce cer cu atata disperare.

 2. Claudia   •     Author

  :) Toate textele mele au un substrat de adevar personalizat. Chiar daca ma inspira si experientele celor din jur, totul trece prin filtrul meu personal. Nu inseamna ca toate sunt despre mine, cum nu inseamna nici ca nu e asa. Blogul meu nu e un jurnal, dar poate fi.

  Te-am zapacit? Bine :))

  In alta ordine de idei, ai dreptate si totusi sunt de parere ca experientele dezamagitoare sunt cele care ne schimba. Cu cat nu primim ce asteptam, cu atat invatam ca trebuie sa daruim.

 3. B.   •  

  Cu toate că-s catalogat de multe ori „Gică Contra”( şi pe bună dreptate :) ), la articolul ăsta sublim nu am aproape nimic de obiectat. Ai punctat exact ce trebuia, mă bucur că ţi-ai găsit resurse pe o vreme aşa mohorâtă să scrii aşa de bine.

  Bravo! :)

 4. Claudia   •     Author

  B. astea-s truisme de ploaie :))

  Multumesc frumos!

 5. B.   •  

  Mda, m-am gandit si eu la asta, am observat ceva mai multe sinceritate la oamenii din jur in ultima perioada, dar n-am asociat asta cu ploaia, ma gandeam la cu totul altceva :)

  La noi, astia sinceri mai mereu, se manifesta altfel vremea asta…

 6. Claudia   •     Author

  Are si vremea asta inchisa meritul ei… daca era soare si frumos, nu stateam in casa in fata laptopului meditand la nemurirea carabusului, ci la viata lui in soare. Nu scriu (bine) cand e frumos afara 😛

 7. Uries   •  

  Claudia, oare ce se poate invata dintr-o situatie in care disperarea nu mai da nastere la reactii nici macar de supravietuire?

  O sa-ti spun o poveste adevarata. In cel de-al doilea razboi mondial un ofiter neamt se plictisea, prin urmare a cerut sa i de aduca din lagar 10 prizonieri, diferiti, femeie, barbat, mai tanar mai batran mai disperat mai calm etc. I-a aliniat pe toti in biroul personal si a spus asta: Vedeti usa aceea din spate? Cine are curajul sa iasa pe usa aceea va fi eliberat, cine ramane va fi impuscat pe loc. Nimeni nu s-a clintit din loc. Ofiterul ia impuscat chiar el.

  Un alt ofiter l-a intrebat pe primul: ce faceai daca ieseau pe usa? Le-as fi dat drumul, sunt ofiter german si ma tin de cuvant.

  Oare putem afla ce a fost in mintea acelor oameni judecand acum, la rece, stand confortabil in scaunul nostru ergonomic de la birou?

 8. B.   •  

  He, macar ai timp sa contemplezi la ceva, in timp ce altii sunt pe plantatie…

 9. sorin   •  

  Cu mine poti sa fii indiferenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *