happy-brain-with-balloon.jpg

Schimbă lentila fericirii!

În spatele umorului său debordant și delicios, acest tânăr plin de viață spune niște lucruri serioase și foarte adevărate. De fapt, veselia asta pe care o transmite publicului e o tehnică – aceea de a-i face relaxați și degajați astfel încât mesajul lui despre gândirea pozitivă să acceseze o amintire plăcută și astfel să devină mai ușor de ținut minte.

Printre glume, el spune că ”obișnuitul, normalul” e o noțiune care ucide creativitatea și potențialul, pentru ca normalul te amestecă în mulțime și te înghite. Ca pe toți oamenii obișnuiți. De aceea, trebuie să îți urmezi nebuniile, pasiunile, să-ți exploatezi capacitățile din ce în ce mai mult, ca să rămâi în afara mediei.

Zice să nu ne mai uităm la televizor și să încercăm să avem cât mai puțin contact cu știri negative pentru că, în timp, creează un comportament asemenea ipohondriei: ți se pare că și ție ți se întămplă lucuri nefericite pentru că le identifici mai ușor. Când ”schimbi lentila” o să începi să vezi mai multe lucruri frumoase în viața ta.

Și mai zice ceva – ce eu cred că e foarte interesant – automotivarea și ambiția duc mereu către noi și noi alte limite. Trebuie să învățăm să ne recompensăm creierul. Ai un job bun? Nu-ți dori imediat unul și mai bun, ci savurează-ți victoria. Ți-ai luat o mașină de încredere, nu-ți dori imediat una mai rapidă, ți-ai îndeplinit targetul – ia de-aici altul, mai ridicat. În acest fel, succesul devine de neatins, iar când nu suntem fericiți nu suntem productivi, deci nu putem avea succes. Și uite-așa întri într-o buclă de frustrare care se încheie abia la finalul vieții. Pe când, conștientizarea atingerii unui țel în prezent, o gândire pozitivă te poate duce într-o stare de fericire și în viitor, prin efectele benefice pe care le are asupra minții, te poate face mai productiv, deci pe calea succesului.

happy-brain-with-balloon

Încercați tehnicile pe care le propune timp de 21 de zile – acesta este intervalul în care un nou comportament devine obicei – și fiți martori la schimbările fericite care o să vi se întâmple.

Ascultați-l pe băiatul acesta, chiar dacă vorbește prea repede. E unul dintre cele mai utile discursuri motivaționale din câte am auzit. Dacă nu puteți relaționa încă la ce spune, măcar o să râdeți la glumele lui Smile


  2 Comentarii

  1. doru   •  

    cedez, prea obosit… promit sa-l citesc maine :)

  2. Claudia   •  

    De-aș avea suficientă voință să rezist câte 21 de zile pentru fiecare din obiceiurile pe care aș vrea să mi le însușesc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *