teatrelli

Sâmbăta de teatru – Triunghiul femeilor

În piața Lahovari s-a renovat anul trecut o clădire veche, absolut superbă, între Embassy și Trattoria Verdi. Joi, pe primul ger serios din iarna asta, era luminată în tricolor și lumea se aduna la teatru. Clădirea găzduiește Teatrelli, un spațiu nou nouț unde puteți merge la spectacole, un fusion de bar și teatru, dar unde nu se fumează, iar sala este înaltă și decorată cu mult bun gust.

Piesa la care am fost eu joi a fost scrisă și regizată de Rodica Popescu Bitănescu, care e și actriță alături de Vivian Alivizache și Tania Popa: Triunghiul Femeilor. Trei femei au întâlnire la ora 7 (nu se știe dacă AM sau PM) dintr-un motiv deasemenea necunoscut. În triunghiul lor poartă discuții pline de umor, durere, frustrări, veselie, de actualitate, de spiritualitate… exact cum fac femeile.

M-a surprins scenarista și regizoarea Rodica Popescu Bitănescu, căci de actrița cu același nume nu aveam dubii că va fi extrem de plăcut de privit pe scenă. E dintr-o altă ligă, nu poți face niciun fel de comparație cu actorii tineri. E magnetică :) Piesa te lasă cu niște întrebări și după o vreme te întrebi dacă simțurile nu te-au înșelat: cine erau cele trei femei misterioase? Pe cine sau ce aveau în comun?

E mereu interesant să intri mai mult în lumea unui actor, iar să vezi un spectacol scris, regizat și jucat de el, e să vezi spiritul creator în toată puterea sa. Apropo de discuția de săptămâna trecută cu ”Prestăm servicii artistice” când regizorii și actorii erau în conflict din cauza viziunii artistice: actorii vedeau altfel piesa decât regizorii, iar aceștia aveau nevoie de interpretări mai intense. Iată! La această piesă n-au fost astfel de probleme :)

Să mergeți la Teatrelli, biletele sunt nepermis de ieftine, sala are o acustică și o stare minunată, poți bea un ceai sau o cafea la masă și să te bucuri de spectacol.


  2 Comentarii

  1. raluka   •  

    Am fost si eu la ei, la un alt spectacol cu Rodica Popescu Bitanescu si mi-a placut mult. Am sa mai merg si cred ca voi alege „Triunghiul femeilor”. :)

  2. Pingback: Rendez-Vous cu Rodica Popescu Bitanescu la Teatrelli | blogger CU GREUTATE pe un blog CU DE TOATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *