wonka right

Moderație în toate

Cred că a dat căldura peste unii sau sunteți stresați înainte de concedii, dar… oameni buni, cu măsură în tot ce faceți, spuneți, mâncați și beți, mai puțin în gândire la care unii au pus o frână bruscă.

Pare-se că am uitat că da, toți avem dreptul la o părere și libertate de exprimare , dar că nu trebuie să convingem pe nimeni de nimic. Nu cu disperare, nu pe viață și pe moarte, nu până la nervi și înjurături. Măcar nu publice, în mod sigur.

Am și eu păreri, de aceea mai dau cu tastele pe aici, dar încerc să le fac alături de câteva observații, iar oricând ar putea veni cineva mai deștept să îmi arate că sunt în afara subiectului sau că n-am dreptate. Îmi asum, în același timp, că poate veni cineva care să mă facă să mă râzgândesc, să-mi ofere o nouă perspectivă pe care n-o explorasem, ori că există posibilitatea să trăiesc o experiență care să mă schimbe de să nu mă mai recunoască nici mama.

Nimic din ce spunem nu poate fi însoțit de certitudinea că va rămâne bătut în cuie forevăr. Oho, de câte ori am zis: ”eu n-o să fac asta niciodată” și apoi făcute fiind, nici nu mai încercam să-mi găsesc o scuză, ci să le adaug la lista cu ”Am făcut-o și pe asta și am învățat cutare din ea.” Așadar, aceste păreri ale noastre mai mult sau mai puțin efemere… merită ele să fie susținute până în pânzele albe? Mai mult ca sigur nu. Merită să le susținem cu argumente logice până la un punct și să le urmăm dacă simțim că ni se potrivesc? Da, atâta vreme cât aplicarea lor nu afectează libertatea sau drepturile celorlalți. Asta înseamnă că le susținem, dar nu ne scoatem ochii pentru ele.

Și dacă nu vă înțelegeți cu cineva de niciun fel, aplicați metoda mea preferată.

wonka right


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *