stradivarius.jpg

Legatura dintre sală și vioară

Când m-am angajat la Body Art am crezut că voi întâlni doar oameni care sunt obsedați de diete și de trupurile lor. Nu m-aș fi putut înșela mai mult! Majoritatea celor care vin la sală sunt oameni care au grijă de ei în sensul bun, al sănătății. Până la urmă, un trup avem și cu el ne purtăm mai mult sau mai puțin timp, în funcție de cum îl păstrăm.

Cu toate acestea, ce rost are să ai un trup sănătos dacă spiritul nu e hrănit cu ambrozia care-i face bine? Niște file de carte cu garnitură de piesă de teatru și la desert o simfonie? Da, vă rog, să fie o porție generoasă, iau și pentru ăla micu’!

Știu că vedetele care se pregătesc de turnee și spectacole obositoare se antreanează la sală ca pentru un maraton și-și fac rezerve de energie, fie ca își dau voie la carbohidrați, fie că încep diete bazate pe multe fructe și legume, în funcție de ce au de făcut pe scenă.

stradivarius

 Iată că și violoniștii se antrenează fizic, nu doar spiritual. Hai să facem puțină matematică:

O oră de cântat la vioară arde 200 de calorii. Deci dacă virtuozii se pregătesc pentru Turneul Stradivarius care începe 7 mai, câte calorii înseamnă studierea celor Șase Sonate de Eugène Ysaye? Și câte kilograme vor slăbi până atunci?

 

Ne-a răspuns Alexandru Tomescu. Fun, nu?


  4 Comentarii

 1. Bijuterii   •  

  Intotdeauna am crezut despre violonisti, actori, dirijori etc. ca traiesc in alte sfere, preponderent spirituale, dar iata cat de mult m-am inselat…

  • Claudia   •     Author

   Georgeta, este evident o gluma, dar pana la urma si ei sunt oameni care au, la randul lor, griji omenesti, banale :)

 2. Roxana   •  

  Abia astept episodul 2… :) Poate cu ocazia asta reincep sa cand si la vioara!

 3. Bijuterii   •  

  Claudia, ai dreptate, dar parca mi-e greu sa mi-l imaginez pe Cartarescu, de exemplu, facand piata sau fiind preocupat de ce sampon foloseste. Sigur a avut macar o data „problemele astea” pe cap, dar pur si simplu nu mi-l prea pot imagina in postura asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *