Învăț lucruri noi în fiecare zi

Duminică dimineață, când toată lumea dormea somnul cel mai dulce și străzile erau pustii, eu plecam spre workshopul Blogoree, unde aveam să învăț lucruri extrem de interesante de la Cristina Bazavan. Ce-am învățat nu vă pot spune, sper doar să vedeți aplicat și să simțiți diferența în ce și cum scriu aici.

La întoarcerea acasă am stat 10 minute înainte să redeschid laptopul și să mă pun pe treabă. În sinea mea s-a apăsat un buton: cel care mă copleșește uneori cu bucurie. În fiecare zi am ocazia să învăț ceva nou, de la oameni extrem de pasionați de ceea ce fac, cei care au trecut deja prin niște experiențe care i-au schimbat și care îmi aduc mie produsul finit: informația pe care eu trebuie doar s-o aplic. Și mă gândesc că știți și voi cât de greu se învață unele lecții și de ce este cu atât mai special un om care îți oferă lecția deja învățată pe pielea lui, uneori greu, de-a lungul unei lungi perioade de timp sau cu sacrificii doar de el știute.

Desigur că ar fi absurd să învățăm pe cocoașa noastră totul. Este în natura umană să învățăm unii de la alții ca să progresăm, dar uneori uităm ce norocoși suntem că putem să alegem de la CINE și mai ales CE. Cu toții întâlnim la un moment dat oameni care ne pot schimba fundamental sau care ne pot reseta valorile într-un mod benefic. Ține de noi să-i identificăm și să le urmăm sfaturile așa cum se aplică pe viețile noastre, pe meseria noastră și pe relațiile cu ceilalți.

Profesori, șefi, prieteni, mame și frați pe care îi admirăm. Oameni celebri sau oameni simpli pe care îi vedem ca niște exemple. Ei sunt cei care ne-ar motiva și de la care putem să absorbim toate lecțiile care ne conduc spre a deveni și noi admirabili sau demni de urmat.

Cristina Bazavan te frapează cu modestia și simplitatea sofisticată cu care te întâmpină. Cu toate astea, prezența ei umple săli de conferință și emană un magnetism irezistibil: aș putea s-o ascult zile în șir și să fiu mereu fascinată de tot ce spune, indiferent de subiectul abordat. Și mă consider cu adevărat norocoasă că am avut ocazia să învăț de la ea. Orice.

mainphoto_learn

Update: Concret şi pe scurt despre workshop-ul Cristinei AICI. În rest… you had to be there :)


  4 Comentarii

  1. Pingback: Campaniile saptamanii 17-23 octombrie din blogosfera romaneasca | refresh.ro

  2. Oana   •  

    Haidi, mai, eu cautam acum pe blogurile celor care au participat niscaiva notite de la workshop si tu zici ca nu poti spune? Why is that? Taman de la blogoree am asteptam sa se vrea sa ajunga la cat mai multi sfaturile acestea… :( Mie mi-a parut tare rau ca nu am fost in Bucuresti…

  3. Claudia   •     Author

    Asta voiam sa-ti zic draga Oana :) N-avea sens sa scriu eu astea, ca de aceea Blogoree isi face bine treaba iar cititorii mei trebuie sa simta de la mine, n-avea sens sa-i incarc cu detalii. Uite ca pun si link acolo, a aparut ulterior articolului meu :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *