Îmi spui și mie o poveste?

Ioan Nicuț e genul de om care te face să îți descarci în fața lui cu ce nici nu gândeai că te apasă. La workshopul inițiat de IE9 ”7+ Povești cu care să ai influență și impact puternic în viața ta și a altora” m-am simțit ca la un psiholog, dar nu ca la cel la care să te întinzi pe-o canapea și să-ți descarci nefericirile, ci la unul căruia să-i spui ce așteptări ai de la viața ta și ce obiective ți-ai stabilit (sau nu!) în următorii ani.

Workshopul lui Ioan e compus din povești cu tâlc din care îți tragi  singur concluziile, iar întrebările precum: ”Ce vrei tu să faci cel mai mult?” si ”Cine ești și cine vrei să devii?” sunt catalizatoarele unei introspecții care fie te schimbă pe tine, fie te ajută să-i schimbi pe cei din jur. Căci dacă nu știi cine ești, fă bine și află, iar dacă știi, folosește-te de tine să fii de folos celor din jur.

Poveștile ne conectează instantaneu cu cei care le primesc într-un mod extrem de intim și în învelișul unei povești poți transmite o lecție, o informație sau o nouă perspectivă apelând direct conștiința și sufletul receptorului. Încă de când eram mici, am asociat poveștile, basmele și pildele cu o învățătură pe care am pus-o într-un context abordabil, cu care ne identificăm. Am fost zână, fată de împărat, chiar Harap-Alb și Făt-Frumos. Am trecut cu ei prin toate probele și m-am bucurat când au făcut alegerile la care și eu mă gândeam. La fel și cu blogul: îmi doresc ca poveștile pe care le aștern aici să ajute, să învețe, să aline, să bucure, să informeze.

storytelling

Tot ce ne-a fost transmis a fost învelit cu atenție într-o poveste:

– Fiecare are o istorie compusă din multe amintiri. De multe ori, ai nevoie de o doză de curaj nebun să te recreezi, să rescrii cursul vieții tale ca să faci exlcusiv ce-ți place și să fii cel mai bun la asta.

– Despre cum să ceri ca să primești ce-ți dorești: feedback, ajutor, reacții, păreri. Să acorzi și să înspiri încredere este valabil în toate sferele vieții noastre.

Ce aduci special în existența celor din jur și ce faci ca să menții interesul lor?

Intenţia creează și ne ajută să ne asumăm responsabilitatea. Obiectivele pe care ni le stabilim sunt cele care ne descătușează creativitatea

Valorile ne formează viaţa așa cum gândurile influențează fiecare celulă din corp, schimbându-i ADN-ul

– Despre gestul de a primi – pentru că cel ce primește susține darul și pe cel care dăruiește. Ca sa inveti ceva nou, ai nevoie sa iti golesti mintea de ce stiai deja.

Greșelie sunt moduri de a învăța, așa că ele nu au rolul de a ne opri, ci ne ghidează spre obiectivele finale, perfecționate.

Ultima poveste am spus-o noi. E despre cum oamenii ocupați să fie ocupați au nevoie uneori de o revelație ca să lucreze împreună și să se reîntoarcă la a face doar ceea ce-i întregește cu adevărat.

Acesta a fost un workshop susținut de Internet Explorer 9 și sper să devină o serie, nu doar un eveniment singular.


  5 Comentarii

  1. Pingback: Cum m-au ajutat povestile sa devin un blogger mai bun | raluxa.com

  2. Pingback: Un fel de ”motivaționale” cu bloggeri. Cu oameni, de fapt… | Chinezu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *