Îmi spui și mie o poveste?
Ioan Nicuț e genul de om care te face să îți descarci în fața lui cu ce nici nu gândeai că te apasă. La workshopul inițiat de IE9 ”7+ Povești cu care să ai influență și impact puternic în viața ta și a altora” m-am simțit ca la un psiholog, dar nu ca la cel la care să te întinzi pe-o canapea și să-ți descarci nefericirile, ci la unul căruia să-i spui ce așteptări ai de la viața ta și ce obiective ți-ai stabilit (sau nu!) în următorii ani.
Workshopul lui Ioan e compus din povești cu tâlc din care îți tragi singur concluziile, iar întrebările precum: ”Ce vrei tu să faci cel mai mult?” si ”Cine ești și cine vrei să devii?” sunt catalizatoarele unei introspecții care fie te schimbă pe tine, fie te ajută să-i schimbi pe cei din jur. Căci dacă nu știi cine ești, fă bine și află, iar dacă știi, folosește-te de tine să fii de folos celor din jur.
Poveștile ne conectează instantaneu cu cei care le primesc într-un mod extrem de intim și în învelișul unei povești poți transmite o lecție, o informație sau o nouă perspectivă apelând direct conștiința și sufletul receptorului. Încă de când eram mici, am asociat poveștile, basmele și pildele cu o învățătură pe care am pus-o într-un context abordabil, cu care ne identificăm. Am fost zână, fată de împărat, chiar Harap-Alb și Făt-Frumos. Am trecut cu ei prin toate probele și m-am bucurat când au făcut alegerile la care și eu mă gândeam. La fel și cu blogul: îmi doresc ca poveștile pe care le aștern aici să ajute, să învețe, să aline, să bucure, să informeze.
Tot ce ne-a fost transmis a fost învelit cu atenție într-o poveste:
– Fiecare are o istorie compusă din multe amintiri. De multe ori, ai nevoie de o doză de curaj nebun să te recreezi, să rescrii cursul vieții tale ca să faci exlcusiv ce-ți place și să fii cel mai bun la asta.
– Despre cum să ceri ca să primești ce-ți dorești: feedback, ajutor, reacții, păreri. Să acorzi și să înspiri încredere este valabil în toate sferele vieții noastre.
– Ce aduci special în existența celor din jur și ce faci ca să menții interesul lor?
– Intenţia creează și ne ajută să ne asumăm responsabilitatea. Obiectivele pe care ni le stabilim sunt cele care ne descătușează creativitatea
– Valorile ne formează viaţa așa cum gândurile influențează fiecare celulă din corp, schimbându-i ADN-ul
– Despre gestul de a primi – pentru că cel ce primește susține darul și pe cel care dăruiește. Ca sa inveti ceva nou, ai nevoie sa iti golesti mintea de ce stiai deja.
– Greșelie sunt moduri de a învăța, așa că ele nu au rolul de a ne opri, ci ne ghidează spre obiectivele finale, perfecționate.
Ultima poveste am spus-o noi. E despre cum oamenii ocupați să fie ocupați au nevoie uneori de o revelație ca să lucreze împreună și să se reîntoarcă la a face doar ceea ce-i întregește cu adevărat.
Acesta a fost un workshop susținut de Internet Explorer 9 și sper să devină o serie, nu doar un eveniment singular.
Tweet
Pingback: Cum m-au ajutat povestile sa devin un blogger mai bun | raluxa.com
super poveste
multumim 😀
imi spui si mie o poveste? Frumos!
Pingback: Un fel de ”motivaționale” cu bloggeri. Cu oameni, de fapt… | Chinezu