cv

Grijă la postările de pe social media

Primesc deunăzi un comunicat care spune așa:


Monster Worldwide are plăcerea de a vă anunța lansarea TalentBin by Monster noul nostru motor online de căutare socială! Căutarea socială permite recrutorilor de a intra în contact cu persoane care pot fi potențiali candidați pentru posturile vacante, folosind datele publice disponibile pe site-uri cu caracter public. Companiile folosesc aceste informații publice pentru a identifica potențialii candidați, pentru a-i selecta pentru posturile potrivite și pentru a intra în contact cu aceștia.

Căutarea socială va facilita întâlnirea candidaților cu recrutorii într-un mod cu totul nou, permițând asocierea candidaților cu ofertele de muncă printr-o interpretare și ințelegere profundă a competențelor profesionale și a intereselor lor. Credem că această platformă reprezintă o metodă inovatoare/ revoluționară în asocierea recrutorilor cu candidații și că va crea oportunități economice semnificative în evoluția profesională.

Deci acum e oficial! Angajatorii își caută candidații prioritar nu după CV, ci după postările publice de pe rețelele sociale. Dai share la înjurăturile lui Mircea Badea? Asculți manele? Nu știi ortografie? Ești extremist? Rasist? Chinui animale? Înjuri și spumegi? Ai poze indecente?

Neeext!

Și uite așa, poți să fii tu cel mai bun pe ceea ce faci, în acest moment nu mai e relevant pentru că ai mari șanse să nu fii un coleg bun și să perturbi mediul de muncă. Adevărul e că am asistat la o astfel de selecție și țin minte cu câtă ușurință am tăiat de pe listă niște candidați cu CVuri care nu spuneau nimic special, perfect eligibili pentru interviu, dar ale căror profile de Facebook ne-au spus suficient ca să nu ne pierdem vremea.

Nu spun să nu fiți voi înșivă, dar întrebați-vă dacă toate aberațiile merită postate ca și cum le-ați spune în fața unui director de HR.

De fapt, eu am o dorință parțial egoistă: cu cât postăm mai deștept, cu atât ne deșteptăm împreună.

Foto: CV by Shutterstock


  1 Comentariu

  1. Pingback: 10 pași pentru a atinge succesul în social mediaPapen | Papen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *