shutterstock_115004563-2

Duminica de carte – Turnul, Simon Toyne

Cand ati citit ultima oara o carte de 500+ pagini intr-o zi? Daca niciodata, hm… exista o problema: n-ati descoperit inca trilogia Sanctus scrisa de Simon Toyne.

Thrillerele sunt placerea mea vinovata in materie de carti. Din cand in cand ies din zona mea de disconfort – incerc mereu sa citesc ceva mai greu, mai provocator, mai interesant decat ultima carte – si ma pierd o zi intreaga intr-un carusel de aventuri care ma tin cu sufletul la gura, cu ochii alergand pe pagini, departe de lume. Conspiratii mondiale, economice, religioase, crime, investigatii, curse, detectivi, mistere… ma prind si ma scot din realitate complet. L-am cunoscut pe autor la lansarea celui de-al doilea volum in Romania si am ramas surprinsa de tehnica lui de a scrie: 1000 de cuvinte pe zi. Ai, n-ai inspiratie, scrisul e un exercitiu si, dupa cum se pare, a devenit din ce in ce mai viguros, iar pentru ultimul volum a ajuns la performanta. 

Iar Turnul… ei bine, am asteptat cartea asta de cand le-am terminat pe celelalte doua dintr-o suflare, iar Toyne inca lucra la ea. Asa ca va puteti inchipui ce tensiune se afla intre mine si finalul trilogiei. Dupa ce Sacramentul a fost descoperit, Cheia l-a eliberat si l-a dus acasa, aventurile continua cu o noua profetie care prevesteste sfarsitul zilelor in apropiere de Craciun (aproape de 21 decembrie 2012 mi s-a parut mie). Toata planeta simte si actioneaza, dar e o Apocalipsa atat de blanda incat abia astepti sa se intample: sfarsitul zilelor in care oamenii privesc doar in exterior. Explicatiile, metoda, aventura pana acolo si dezvaluririle te vor face sa te ghemuiesti in fotoliul tau, sa te rasucesti in pat si sa te minunezi de imaginatia care vine cu exercitiul lui Toyne.

Inca nu a aparut la noi, eu am citit-o in engleza, dar daca nu ati citit inca primele doua parti, acum e momentul. Sau intr-un weekend, ca sa nu ramaneti pironiti de coperti in zi de munca :)

foot by Shutterstock


  1 Comentariu

  1. Lucian Mustață   •  

    Am citit primele două volume și le-am pus pe lista cu thrillere musai de citit, fiind două cărți bune pentru categoria din care fac parte. Abia aștept să apară traducerea volumului despre care vorbești aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *