unnamed-1

Diverse fericiri de Crăciun

Acum că am intrat în linie dreaptă spre zilele petrecute în sânul familiei, cu prieteni dragi și vechi, pe Facebook și pe Instagram, cu cărți, câini și pisici în brațe, cu păr ciufulit de somn de după (încă o) masă și cu multe alte plimbări și vizite, să ne bucurăm de ele.

Eu deja am gustat din fericirea vacanței de Crăciun cu vești frumoase și ad literam, din cozonacul cald pe care l-a făcut mama cât faceam sarmalele. Anul acesta nu le-am mai numărat, dar cred că n-am făcut pe nimeni de râs. Am fost și pe la ANAF să întreb dacă am ceva de plătit pe anul acesta și au zis că nu, deci stăm bine, nu intrăm în anul nou cu datorii.

Mai avem și mâine o tură de bucătăreală, iar anul acesta am fost atentă la câteva trucuri, cine știe când va trebui să fac totuși o oală de sarmale și-o friptură ca la carte în viitorul apropiat.

Dintre veștile foarte bune enumeram surpriza frumoasă pe care le-a făcut-o UTOK copiilor internați la Oncologie Pediatrică de la Fundeni, venind în ajutor Alinei Iatan, fiziokinetoterapeutul care le face în fiecare an o mică bucurie celor de acolo, cu participarea lui Cristi Manafu și a câtorva bloggeri care au răspuns DA rugăminții. Copiii internați acolo petrec ore lungi și triste, iar părinții lor, împovărați deja cu cheltuieli enorme pentru a încerca să îi facă bine luându-le tratamentele și ce mai cere cumplita boală, nu își permit tablete sau telefoane inteligente care să-i ajute pe copii să alunge plictiseala, durerea și să profite cumva de timpul departe de școală sau de grădiniță. Cea mai bună parte e atunci când se despart de ea pentru că s-au însănătoșit.

Schimbând registrul, dar rămânând în zona frumosului, mi-a plăcut ideea celor de la Cartoon Network de a-i ruga pe copii să trimită o vedere scrisă de mână cuiva drag. Cum radiază binele și inocența din ei în astfel de momente…

Și mi-a mai plăcut și ceva super serios și important pentru umanitate, mai ales pentru mâine: Moș Crăciun și-a pierdut sacul și a cerut ajutor unui neînfricat:

Iar ultima veste din tolbă este despre acel concert după care am suspinat la Plai: ”o sa difuzam pe www.plai.ro concertul Subcarpati+orchestra de la PLAI 2014. Pe 25 decembrie, la ora 13, sa mearga asa cum trebuie pranzul de familie.”

În loc să dați pe vreun canal de la TV cu diverse aberații, dați mai tare în boxe live pe internet. Sună bine, nu?

Și ca să încheiem apoteotic de frumos: acest articol despre ziua de azi.

”Suntem singura specie de pe Pământ care are o infinită nevoie de frumos.”


  1 Comentariu

  1. Flyerboy   •  

    Si-acum ma oftic ca nu am putut ajunge la „Plai”. Am reusit insa sa ajung la concertul traditional de pe 30 noiembrie spre 1 decembrie si abia astept Street Delivery.
    Subcarpati sunt fenomen.

    PS : Sarbatori frumoase. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *