Pe ultima sută de metri

Pe final de an se fac tot felul de giumbușlucuri: oameni care lucrează brusc cu viteza luminii ce n-au apucat să facă din timp, lucruri de care și-au amintit în ultima clipă sau de care au uitat cu desăvârșire se rezolvă imediat. Se stă la cozi, nervii sunt întinși la maximum și e săptămâna de care toată lumea vrea să scape mai repede. Poate că spiritul Crăciunului este mai mult despre relaxarea psihică care te cuprinde după săptămâna asta.

Am zis să fac și-o listă cu top 5 produse de la Farmec cu care am avut o colaborare atât de plăcută pentru că multe dintre voi mi-au cerut informații suplimentare pe parcursul anului. Sunt recomandările mele supreme din 2014 în ceea ce-i privește.

1. Fiolele.

Fie că sunt cele cu colagen, fie cele cu acid hialuronic, fiolele sunt, probabil, cele mai simplu de făcut tratamente cosmetice, în același timp, cele mai eficiente. Se absorb imediat în piele și le simți toată ziua dacă le folosești dimineața și te trezești fără cusur dimineața.

2. Pudra de argilă

Nelipsită în orice mască cosmetică, argila este aproape miraculoasă. Curăță în profunzime și redă fermitatea tenului, acesta devine luminos și absoarbe mult mai eficient cremele sau substanțele din celelalte ingrediente ale măștii. Se combină cu orice știți voi că-i trebuie tenului vostru, fiind la nevoie hidratantă, purifiantă, tonică. Aliat de nădejde de pe vremea când aveam acnee.

Nu doar argila cosmetică primește laude, ci și cea alimentară. Am ținut și anul acesta cele două săptămâni de detoxifiere dimineața: un pliculeț dizolvat în apă plată, mai puține grăsimi, zaharuri și mai fără alcool și simți așa că dai jos o povară pe care nici nu știai c-o ai cu tine.

3. Crema cu retinol

O folosesc de vreo 5 luni și se pare că, cel puțin momentan, am găsit crema perfectă pentru tenul meu mixt și sensibil. Ușoară, hidratantă, hrănitoare, iar retinolul ține în frâu un rid care se încăpățânează să tot apară în ultimul an. Îl văd că vine, dar îl țin sub control! Nu vă zic unde e, că n-o să-l vedeți… prea curând. Atenție, însă, e pentru 30+, la mine merge că sunt blondă și-s mai aproape decât cea de 20 😛

4. Demachiantul Doina

Știu că au apărut inovații la Farmec în zona demachiantelor, însă pentru mine, Doina e sfânt. Nu doar pentru că simt că îmi curăță cu adevărat fața și că după o zi lungă prima atingere cu discheta e ca mângâierea de mamă, ci pentru că uneori îl folosesc și ca cremă de corp sau… cremă de ghete. Și pielea ghetelor are nevoie de mângâieri de mamă, să știți…

5. Spray pentru uscare rapidă

Știți cum e să vă faceți unghiile în culoarea preferată, să vă iasă perfect și apoi stingeți lumina, să vă culcați și să vă treziți a doua zi cu modelul de pe cearceaf pe unghii? Sau să atingeți cu un fir de păr o unghie și s-o stricați iremediabil? Da, normal că știți… De la o vreme, asta nu prea se mai întâmplă pentru că acest produs lasă o peliculă grasă pe unghii în timp ce le usucă și împiedică dezastrul, păstrându-le lucioase. În plus, hrănește și cuticulele și totul arată mult mai bine.

Bonus: Triumf pentru cuptoare. E mama și tatăl bucătăriei mele, nu știu ce m-aș face frecând aragazul în fiecare weekend. Așa, dau un puf (atenție să nu respirați prea mult în jurul lui, că e destul de chimic, dar asta-mi place la el), mai spăl o farfurie, la final, șterg cu laveta și nu mai e nevoie de nimic altceva.

Cam asta ar fi topul personal, cam din lista asta puteți face cadouri întârziate pe ultima sută de metri. Se găsesc în magazine, farmacii, plafare nu trebuie să mergeți la mall după ele. Evident, nu faceți cadou soluția pentru cuptoare, că n-ar fi un mesaj prea elegant, acela e pentru voi 😀


  2 Comentarii

  1. Corina Pintilie   •  

    excelente recomandari, draga mea! si, daca imi permiti, o sugestie pt viitoarele new year's res – de la 1 ianuarie nu mai folosesc produse pe care nu le pot ingera fara sa mor pe loc! nici de curatenie, nici cosmetice ;-).

    • Claudia   •     Author

      Corina, asta era și regula unei bune prietene de-ale mele: dacă nu-l poți manca, nu pui pe față.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *