C360_2012-09-01-22-00-08.jpg

Dar Grimus ce-a simțit pe scenă la RHCP?

Trupa Grimus e din Cluj, a fost înființată în 2005 și este formată din șase băieți, primul lor album fiind înregistrat în 2008. Acum trupa pregătește cel de-al treilea album, dar vara lui 2012 a marcat o ascensiune fulminantă, Grimus fiind trupa care a cântat în deschidere la Roxette (19 iulie), Placebo (6 august) și probabil una dintre cele mai frumoase amintiri ale lor: la Red Hot Chilli Peppers (31 august).

Aproximativ 40000 de oameni erau deja pe Arena Națională atunci când Grimus a urcat pe scenă în deschiderea RHCP, cel mai așteptat concert al anului. Un public perfect pentru ei, o atmosferă incredibilă din toate punctele de vedere, emoții pe care oricare dintre ei încă nu le puteau pune în cuvinte a doua zi. La Tulcea, cu ocazia Festivalului Internațional al Bărcilor cu Vâsle, au fost invitați de Ivan Patzaichin să cânte pentru prima oară tulcenilor. Să fi fost maxim vreo 300 de oameni, din care doar vreo 30 au știut la ce să se aștepte. Au avut parte de un public destul de rece și neinițiat, dar asta nu i-a oprit să facă același show impecabil ca la Placebo unde i-am văzut eu și, probabil, asemănător celui de la Arena Națională.

N-am mai stat niciodată atât de aproape de un artist la un concert. Bogdan, solistul trupei, a coborât de pe scenă și a cântat dintre oameni. În primul rând, un băiat de vreo 17 ani era extrem de bucuros: Tudor venise special de la Constanța ca să îi vadă și a avut ocazia să stea la mai puțin de jumătate de metru de preferatul lui și să dea mâna cu el.

C360_2012-09-01-22-00-08

Am avut ocazia să stau cu băieții după concert și să pun întrebarea destul de incomodă: Cum a fost să treceți de la publicul de la RCHP la cel din Tulcea în 24 de ore?

Băieții răspund zâmbind: ”Ne pregătisem psihic. Era o absurditate să ne așteptăm la un public avizat și numeros ca la RHCP. Pentru noi e important să cântăm bine chiar dacă e pentru 100 de oameni într-un club sau 40000 pe stadion. Ce-am simțit aseară e greu de povestit, a fost o experiență extraordinară, dar nu putem să ne imaginăm că așa ar trebui să fie mereu. Poate, dacă muncim mult în continuare, o să umplem și noi un stadion la un moment dat, dar până atunci, noi vom face muzică și concerte ca și până acum. Se pare că a dat roade Smile

C360_2012-09-01-21-26-05

Confirmarea succesului și vara de neuitat prin care au trecut îi face pe băieți să privească spre viitorul album cu optimism. Le-a fost greu să ajungă aici, au făcut multe sacrificii și puține compromisuri. Poate doar în viețile lor personale au existat concesii: trupa Grimus a adus cu sine drumuri nesfârșite, nenumărate ore de repetiții, de compus și înregistrat, dar și multe satisfacții neașteptate.

Un sound curat, studiat, o voce diferită, o trupă care, pentru mine, e o combinație fericită între Placebo și Muse, dar modești și muncitori cum numai la Cluj poți găsi. Pe pagina lor de Facebook, un prieten de-al trupei face o glumă: ”Am auzit că ați avut concert pe Arena Națională și că în închidere a cântat o trupă americană.” Smile


  6 Comentarii

 1. Claudiu Lionte   •  

  ma, nu am auzit pana acum de aceasta trupa, o sa ma interesez, dar remarc o eroare in text. modesti si muncitori cum numai la Cluj gasesti…. Hm… muncitori, probabil, dar modesti, la Cluj, niciodata!

  • Claudia Tocilă   •  

   Mm.. nu stiu ce oameni ai intalnit tu la Cluj, dar eu am avut numai experiente placute cu ei :)

  • Claudiu Lionte   •  

   experientele de care am avut parte cu oamenii din Cluj au fost, intr-adevar, placute. dar am observat la toti o nota de mandrie la modul "pfoai, ce tari suntem noi… suntem din Cluj!"

  • Claudia Tocilă   •  

   depinde. Da ia spune-mi… ai ascultat melodia asta pe care am postat-o eu aici? 😀 Cum ti se par baietii?

  • Claudiu Lionte   •  

   suna foarte bine, o sa mai caut si alte piese de-ale lor si usor usor o sa mai castige un fan.

 2. Andra Iacob   •  

  Chiar mi-au placut cei de la Grimus. I-am auzit prima data in deschidere la Placebo si am avut aceeasi impresie ca si tine: blend intre Placebo si Muse. Si mi mi s-a parut foarte tare ca au si aratat publicului cat de mult se bucura sa cante in deschidere la RHCP :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *