Cum îndrepți o zi mai puțin bună?

Nu cred în zile proaste. Simplul fapt că te-ai trezit de dimineaţă, nu contează în ce stare, e motiv de mare bucurie pentru că viaţa e un miracol în fiecare zi. Şi totuşi, sunt dimineţi în care nu simţi doar fericire, că doar nu suntem nebuni :)

Eu trec peste ele detaşându-mă de ce mă afectează. Încerc să rememorez momente fericite surprinse în fotografii, melodii, mirosuri, gusturi şi să mă înconjor oameni care au o zi mai frumoasă că a mea.

Azi am ales o fotografie dintre cele făcute de Dragoş în Redescoperă România. De mult n-am mai simţit măreţia unui peisaj în toată puterea lui. E ca atunci când ajungi în vârful muntelui şi eşti copleşit de tot ce vezi: te aştepţi să vezi ceva cu adevărat fascinant, dar acolo, unde eşti doar tu şi ce se desfăşoară în faţă ochilor tăi, îţi sunt înşelate toate aşteptările.

Bucovina pentru mine a fost aşa. Am simţit că am cucerit-o pentru că am ajuns acolo şi am văzut-o în toată splendoarea unei primăveri perfecte, dar ea m-a cucerit pe mine. Pentru mai multe minute n-am avut cuvinte şi încercarea neputincioasă de a păstra în minte cele mai vivide detalii mi-a blocat toate celelalte simţuri. Apoi veneau aromele: pământ umed, iarbă crudă, vânt călduţ, blană de animale…

Respir adânc și ziua se luminează.

Voi cu ce alinaţi o zi mai puţin bună?

Redescoperă Romania 2011 este un proiect Petrom, împreună cu BCR,Dacia, Romtelecom, Paralela 45 și Muzeul Național al Țăranului Român.


  3 Comentarii

 1. Alex Mielus   •  

  Dupa cum ziceam si pe Twitter, spun si aici (poate se mai lipeste de cineva ideea de a-si produce propriul „ghem” 😀 ):

  dup-o zi naspa, cu spume si clabuci, e suficient sa ma uit in ochii ghemului de om pe care-l avem acasa; se risipesc toate 😉

 2. Razvan   •  

  Eu unul prefer sa fac in asa fel incat sa nu raman singur si sa nu ma gandesc intr-una la ce s-a intamplat in ziua respectiva.
  Ori ies cu prietenii, ori pur si simplu ma plimb cu metroul (sau masina) si privesc oamenii … imi place sa analizez, sa imi imaginez cumva la ce se gandesc … Apoi o plimbare prin parc sa imi refac nivelul de oxigen.
  Asta in cazul in care nu am ceva de lucru acasa.

  • Claudia   •     Author

   Imi place asta cu plimbatul in metrou 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *