Aveți ocazia să ștergeți lacrimile unui copilaș

Cred că ați observat deja că blogul meu are o temă care se repetă destul de frecvent: copilăria. Asta se întâmplă pentru că am avut o copilărie magică în Moldova mea plină de povești, de Ancuțe și de Smarande, de râuri, ramuri care m-au crescut și m-au modelat ca pe o bucățică de lut: să-mi placă mai mult în iarbă decât pe-o canapea, să-mi simt sufletul viu când mă bate vântul, să dau ”bună ziua” din inimă și să zâmbesc cel mai mult când mă doare.

Și mai mult decât fermecata mea Moldovă, m-a crescut frumos familia mea. Bunici, mătuși și unchi, veri și multe rude de la care am învățat că munca, bunul simț, gândul bun și ambiția se întorc la tine. Totul s-a împletit într-o minunată amintire care se vede acum pe mine, cea de azi.

Știu că sunt mulți copii care nu au parte de copilării de poveste. Cu siguranță nu povești care să te facă să visezi frumos. Cel puțin 12000 de copii din România sunt ”invizibili” sistemului: nu au acces la medic, la școli, la alimente sănătoase care să-i ajute în creștere, la dragostea părinților, la mici bucurii inocente – jucării sau cărți de colorat. Mai rău decât atât, dintre aceștia, foarte mulți sunt supuși violențelor și amenințați cu abandonul, petrec lungi și chinuitoare zile în grija nimănui sau au greutăți pe care nici un adult nu le poate duce.

Unicef a început o nouă campanie de ajutorare a acestori micuți, pe 8 județe din Moldova mea fermecată (și Buzău) și vrea să vă dea ocazia să ștergeți o parte din lacrimile de pe obrăjorii lor. Dacă ați avea ocazia să puneți un zâmbet pe fețișoara unui copil, ce v-ar opri?

Modalitati de donare:

SMS la 8848 în valoare de 2 euro pentru care nu se percepe TVA, număr valabil în rețelele Cosmote, Orange și Vodafone;
• Apel la 0900 900 230 , apel în valoare de 2 euro pentru care nu se percepe TVA, număr gratuit pus la dispoziție de Romtelecom;
• Donatii online pe www.unicef.ro;
• Donatii în contul UNICEF la orice sucursală BRD-Groupe Société Générale
(mentionând cod 09).
Pentru prima data in mediul online din Romania s-a introdus posibilitatea donatiilor lunare, mai multe detalii aici.

Vineri seară, la ora 21:00 la Realitatea TV se desfășoară un teledon al cărui gazdă va fi Ambasadorul Unicef, Andreea Marin Bănică. În cadrul emisiunii veți afla poveștile lui Dănuț, cel crescut de tată și soră, a Silviei care se chinuie să rămână la școala unde îi place atât de mult, a lui Andrei care n-a mai mâncat o acadea de 2 ani și care exclamă râzând: Bine că nu de trei ani!

Știți că Unicef e cauza mea de suflet. Ajutați-mă să-i ajut: vineri seara, înainte de emisiune (pe la ora 20:00), să umplem rețele sociale cu poveștile lor. Sprijinul nostru va fi arătat în direct la emisiune, iar scopul este să donăm și să răspândim vestea cât mai departe.


  6 Comentarii

 1. gabi   •  

  salut..la sms 8848 e vreun text care trebuie sa apara in mesaj? sau poate fi un mesaj blank?

 2. gabi   •  

  lol..nevermind..primit raspuns..> Vodafone si Unicef va multumesc..

 3. Claudia   •     Author

  Gabi Si eu iti multumesc din suflet ca ai donat! :)

 4. ION GHEORGHE   •  

  Au fost sesizate autoritatile romane. Doar ca nimeni nu se implica, nici macar acele ONG care se bat cu pumnul in piept ca apara copiii. Sau ii aduce aminte de copii, doar cand este vorba de fonduri si sponsorizari.
  Am observat ca se sterg comentariile care nu dau bine, sau spun realitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *