Teoria Butoiului cu Melancolie

Am eu o teorie, dezvoltată și testată, nu știu dacă doar de mine. Se numește ”Teoria butoiului cu melancolie” și sunt sigură că știți la ce mă refer.
Butoiul cu melancolie este toată supărarea pe care o aduni într-o perioadă de timp în care ai fost vesel, fără griji, poate chiar fericit fără motiv, liniștit. Aceste mici supărări, frustrări care apar pe nesimțite și nu le dai importanță, se adună în suflet, ascunse, viclene. Până la punctul în care ajung în momentul critic și ”se umple.” Apoi dă pe afară.
Și nici nu-ți dai seama, dar începi să plangi… sau să sudui, să zaci ca o legumă. Sau poate simți nevoia să țipi undeva, nu la cineva anume, căci nu poți indentifica motivul stării tale. Atunci știi că ai dat peste ”butoi.” Nu durează mult, îl simți ca niște fluturi, ai o senzație distinctă de agitație, ca un animal în cușcă, ca și cum ai un presentiment. Poate îți faci și o cruce. Nimic. Și te oprești din alergătura sufletului și meditezi… și de acolo, după sensibilitatea fiecăruia.
Tot ce rămâne de făcut este să te descarci: să fugi, să spargi, să trântești, să zaci, să plângi… Nu durează mult, nu e o depresie. E ceva diferit, trece repede și apoi te simți eliberat și ușor. Ca și cum ai dat jos o mare greutate.
Așa faci loc iar, ca să nu se verse butoiul peste tine.
Va las cu Lara Fabian, poate faceți puțin loc…

  3 Comentarii

  1. Toma Nicolau   •  

    E o senzatie sanatoasa, cine nu trece prin ea inseamna ca nu traieste.

  2. gaben.ro   •  

    Eu am altă idee. cand esti fericit esti pe o barca pe un lac. din cand in cand plouă. cu supărări. le neglijezi. pentru că nu te pot afecta. dar ele se strang in barca, si daca nu le arunci inapoi in lac pana la urma o sa te scufunzi… no. actiunea asta de a arunca apa din barca, pentru mine e un concediu fain…

  3. Cata   •  

    Reactia e normala, e un soi de debuseu al creierului. Cel mai bine e sa spargi ceva – farfurii, pahare, un borcan. Te vei simti mult mai bine dupa, iar daca nu esti singura in operatiunea "Spargerea", devine chiar distractiv :) (cu conditia sa nu spargeti chiar toate farfuriile din casa, ca mancati din oala apoi:D)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *