shutterstock_146085704

Ce i se întâmplă pisicii?

C​e se întâmplă când o pisică se izbește de un skateboarder? (Sau el de ea?) Pisica pășeste peste skateboarder-ul întins pe podea (căci sigur, l-a doborât), soarbe din bautura acestuia și, dintr-o dată …?

Aceasta este campania Storychangers, un eveniment online inedit care s-a desfășurat (și continuă) între 6 și 9 mai 2014 pe acest site unde cinci artiști și-au ascuțit creioanele pentru a schimba povestea pisicii, pentru tine, LIVE. Campania este derulată de Parlamentul European pentru a le reaminti tinerilor de alegerile europene care urmează să aiba loc și să ilustreze faptul că, votând responsabil, pot crea o poveste diferită în Europa. Oricine putea să lase un mesaj de tip Twitter (140 de caractere) care putea schimba povestea pisicii, iar cele mai bune răspunsuri au fost alese pentru ilustrare.

Pe site deja sunt postate primele clipuri realizate de către susținatori din 10 țări. Sunt foarte haioase, iar artiștii implicați sunt talentați foc.

Alegerile pentru Parlamentul European se desfășoară în România pe 25 mai. Fiecare e liber să voteze ce vrea, dar cred că pasivitatea nu schimbă nimic, așa că, indiferent de convingerile politice, e important să votăm conform propriilor principii. Până la urmă, ce se întâmplă la Bruxelles ne implică pe toți, deci suntem responsabili pentru Europa și, implicit, pentru politicile europene.

***

De asemenea, în aceeași idee – cea de participare activă la ce ni se întâmplă – în acest weekend este ONG Fest, Festivalul prin care puteți lua pulsul organizațiilor nonguvernamentale, cele care ne pot ajuta să schimbăm cu adevărat comunitatea în care trăim, muncim, călătorim și modul în care alegem să ne direcționăm veniturile – acel 2%. Dacă nu ați ales încă o cauză, vă recomand să trageți o fugă în weekend și să vedeți România cea frumoasă, activă și implicată. Veți avea o supriză plăcută când veți constata că e simplu să schimbăm lucrurile și să le facem să funcționeze cu adevărat. E nevoie doar să fim mai mulți ca să facem o (r)evoluție.

Foto: Pisica pe skateboard :) by Shutterstock


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *