Set-cercei-Football-2499-RON.jpg

Femeia din spatele bărbatului

Am ajuns să cred în egalitatea sexelor doar parțial. Da, putem face de toate: să muncim de dimineață și până seara târziu, să facem și-o cină mai elaborată decât o tigaie de cartofi prăjiți, apoi să facem dragoste cu iubitul și, în timp ce ne dăm cu cremă, să citim și câteva pagini dintr-o carte. Sau să luăm cina în oraș cu fetele, să dansăm într-un club și a să adormim cu zâmbetul pe buze (nu înainte de a ne fi demachiat, normal!) în casa pe care o plătim din banii noștri. Da, există femei care le fac pe toate. Dar, până la urmă, caută să împresioneze un bărbat. Viceversa se aplică fără variații mari.

Am cunoscut și femei a căror ocupație principală este să fie iubita iubitului lor sau soția soțului lor. Și o făceau fără să pună în pericol mișcarea feministă sau percepția noastră despre cum ar arăta femeia modernă. Pentru că a fi femeia din spatele unui bărbat puternic este un job full-time și nu trebuie arătat cu degetul. Cine a ales altă cale, să-i fie de bine și s-o parcurgă fără să se vaite.

În orice relație, întotdeauna este cineva care iubește mai mult. Există momente în care partenerul cu personalitatea mai puternică e nevoit să facă un pas în spate și să-și asume rolul de sprijin pentru celălalt. Dă un examen? E foarte stresat la muncă? Trece printr-un moment delicat în familie? Poate nu e cazul să mai ceri și tu multe de la el, ci doar să fii acolo, să aibă un umăr, un braț sau o vorbă bună în apropiere.

Desigur, nu totul e atât de dramatic. Uneori e vorba de ieșirile cu prietenii fără tine, când trebuie să fii mai înțelegător/oare și să nu pui zeci de întrebări. Alteori, dacă ești bărbat, e vorba despre mersul prin magazine în perioada reducerilor (eu nu mai fac asta niciodată unui bărbat, am zis, dar fiecare după cum crede) sau dacă ești femeie, să accepți că o dată la doi ani este un campionat de fotbal și la patru ani o Olimpiadă. Două-trei săptămâni în care televizorul tău nu se mută de pe canalele de sport seara și numărul de beri crește proporțional cu numărul de puncte marcate sau cu lipsa lor.

Uneori trebuie doar să fii acolo într-un fel sau altul si să-ți sprijini omul. Iar alteori, doar să aduci covrigeii care vin cu berea sau să te abții să pui o întrebare precum: Ce e ălă un off-side? nu e srpijin suficient. Ai putea, de pildă, să porți cerceii ăștia:

Set cercei Football 24,99 RON

sau să-i pregătești dușul ca în vestiarele sportivilor. Cu alte cuvinte, să fii suporterul suporterului.

Pentru că susține femeile din spatele bărbaților, Avon are în catalogul de luna aceasta o campanie pentru ele: Gama Avon Men – Championship Collection. Doar așa, ca să fie ele în avantaj mereu Smile


  1 Comentariu

  1. Ilie   •  

    Intr-adevar, sa fii o femeie faina (genu ala de care ti-i mai mare dragu’ sa o ai langa tine) e o arta. :) Implica deschidere la minte si putin efort, dar noi apreciem asta mult si ne mandrim cu voi. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *